Epochų valgiai Lietuvoje kulinarinė kelionė per Lietuvos laikus


Technologijų skaidrės.

Epochų valgiai Lietuvoje- kulinarinė kelionė per Lietuvos laikus. Lietuvos gastronomijos kultūrą per amžius formavo Lietuvos aukštuomenė. Lietuviškoje virtuvėje madas diktavo barokas. Lietuvišką bajorų virtuvę formavo skirtingų kultūros epochų kulinarinės mados – gotika. Lietuvos didikai, turėdami galimybę susipažinti su naujausiomis pasaulio gastronomijos madomis. „Didikai – tikri kultūrinių mainų vykdytojai“. Barokiška virtuvės tradicija Lietuvoje formavosi pagal gyvenimo būdo poreikiu. Anot L. Viniarskaitės, vienas iš geriausiai kepimui tinkamų aliejų yra rafinuotas rapsų aliejus.

  • Technologijos Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 7 puslapiai (501 žodis)
  • Gimnazija
  • Technologijų skaidrės
  • MS PowerPoint 39 KB
  • Epochų valgiai Lietuvoje kulinarinė kelionė per Lietuvos laikus
    10 - 1 balsai (-ų)
Epochų valgiai Lietuvoje kulinarinė kelionė per Lietuvos laikus. (2016 m. Rugsėjo 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/epochu-valgiai-lietuvoje-kulinarine-kelione-per-lietuvos-laikus.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 00:27