Europos šalių maistas


Kulinarijos skaidrės. Europos šalių maistas. Prancūzija. Midijos troškintos kvapniame baltojo vyno, česnako, petražolių padaže. Tai spagečių, picų,  alyvuogių aliejaus. Italija. Guliašo sriuba. Vengrų virtuvės patiekalas, išgarsėjęs visame pasaulyje. Vengrija. Belgija. Pomidorai su krevetėmis. Vieningos vokiškos virtuvės. Vokietija. Ispanija. Gazpacho – šalta sriuba, gaminama iš prinokusių pomidorų. Portugalija. Portugalų virtuvė labai. Bulgarija. Bulgarų kulinarai pirmenybę teikia daržovėms. Didžioji britanija. Anglų virtuvės pagrindą sudaro padažai. Švedija. Švedijos virtuvėje labai dažnai naudojamas mėsos faršas – iš jo gaminama daug. Iš bulvių airiai ruošia daug tradicinių valgių. Airija. Graikų virtuvei būdinga daug vegetariškų patiekalų. Alyvų aliejus ir alyvuogės. Šalies virtuvėje dominuoja aviena ir kiauliena. Makedonija. Lietuva. Užkandžiai. O dabar visus pavaišinsime kvapnia angliška arbata ir tikru lietuvišku obuolių pyragu. Skanaus!


Midijos troškintos kvapniame baltojo vyno, česnako, petražolių padaže.

Kruasanai – jų būna įvairiausių skonių, bet tikriausi kruasanai yra sviestiniai. Tai pats pagrindinis pusryčių maistas Prancuzijoje.

Burgundiškos sraigės patiekiamos kiaukutuose su česnaku, sviestu ir petražolėmis.

Pescaito Frito – smulki žuvis, apvoliota tešloje bei kepama alyvuogių aliejuje.

Tarator šalta sriuba iš jogurto, agurkų, česnakų ir smulkintų riešutų.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 19 puslapių (350 žodžių)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 6829 KB
  • Europos šalių maistas
    10 - 9 balsai (-ų)
Europos šalių maistas. (2014 m. Gruodžio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/europos-saliu-maistas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 22:12