Fermentacijos produktai


Biologijos skaidrės.

Fermentacijos produktai. Kas yra fermentacija? Kokie fermentacijos produktai? Kokia fermentuotų produktų nauda? Sūris ir Jogurtas. Sūris. Sūrį apibūdinantys kriterijai. Rūšys. Poveikis sveikatai. Įdomūs faktai. Jogurtas. Gamyba. Rūšys. Actas. Acto nauda organizmui.


Fermentacija - junginių skaidymasis, kurį sukelia mikroorganizmų ir aukštesniųjų organizmų audinių fermentai.

Susidaro vykstant pienarūgščiui rūgimui: laktozė pieno rūgštis + energija koaguliacija.

Mozzarella Camembert sūris Brie Rokforo pelėsinis sūris Parmezanas Čederis.

Rūgpienis Kefyras Macunas (tąsios konsistencijos jogurtas, kilęs iš Gruzijos) Dadih (iš vandens buivolo pieno) Tarakas (Pienas prieš raugiant neužvirinamas, o tik pakaitinamas ir gaminamas dažniausiai iš avių, ožkų, karvių pieno mišinio) Kumysas (iš kumelės ar kupranugarės pieno).

Etilo alkoholis + deguonis acto rūgštis + vanduo + energija aptinkama yrančiose augalinėse nuokritose etilo alkoholį sauraugina į actą gali būti naudojamas įvairios kilmės etilo alkoholis (spiritas, vynas, obuolių sidras).

Vyšnių actas - nerviniam susijaudinimui nuslopinti. Juodųjų serbentų actas - padeda iš organizmo pasišalinti šlapimo rūgščiai. Aviečių actas - naudingas sergant peršalimo ligomis, karštine, skaudant galvai, taip pat mažina pakilusią temperatūrą. Vynuogių actas - atsikosėjimui palengvinti.

  • Biologija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 17 puslapių (441 žodis)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 7990 KB
  • Fermentacijos produktai
    10 - 10 balsai (-ų)
Fermentacijos produktai. (2016 m. Balandžio 05 d.). http://www.mokslobaze.lt/fermentacijos-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 02:24