Fermentai laboratorinis darbas


Chemijos laboratorinis darbas.

Darbo pavadinimas. Darbo tikslas. Darbo priemonės ir medžiagos. Darbo eiga.


Fermentų specifiškumo nustatymas. Paruoškite fermento sacharazės tirpalą. Tam paimama l g mielių, jos gerai sutrinamos su dvigubu kiekiu smėlio ir užpilamos 10 ml vandens. Tirpalui nusistovėjus, atsargiai nupilkite nuo nuosėdų, filtruokite per gofruotą filtrą. Gautas tirpalas - sacharazės tirpalas.

Seilių amilazės tirpalas ruošiamas taip: į burną paimama 10 – 15 ml distiliuoto vandens ir palaikoma apie minutę. Po to vanduo išleidžiamas į stiklinę ir gautas amilazės tirpalas naudojamas darbe.

Mėgintuvėliai su fermentais 15 min. dedami į termostatą. Mėgintuvėliai su druskos rūgštimi dedami į verdantį vandenį ir virinami, o po to atšaldomi, neutralizuojami pridedant po 1 ml 10% NaOH.

Po inkubacijos iš kiekvieno mėgintuvėlio paimama po 1 ml tirpalo, l -3 mėgintuvėliuose atliekama reakcija su jodu, o 4 - 6 mėgintuvėliuose atliekama Tromerio reakcija: pridedama po 1 ml 10% NaOH ir keli lašai 5% CuSO4. Gautas tirpalas pašildomas, kol spalva pradės keistis.

Seilių amilazės tirpalas ruošiamas taip: į burną paimama 10-15 ml distiliuoto vandens ir palaikoma apie minutę. Po to vanduo išleidžiamas į stiklinę ir gautas amilazės tirpalas naudojamas darbe.

Fermentai laboratorinis darbas. (2015 m. Balandžio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/fermentai-laboratorinis-darbas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 22:32