Fermentai maisto pramonėje skaidrės


Biologijos skaidrės. Fermentų panaudojimas maisto pramonėje. Kas yra Fermentas? Fermentų.  Fermentas-baltyminis katalizatorius, paspartinantis organizme vykstančias chemines reakcijas tūkstančius kartų. Fermentų svarba maisto pramonei. Pagrindinės fermentų savybės Specifinis veikimas Didelis katalitinis aktyvumas Termolabilumas.  Iš esmės, beveik nėra nė vieno maisto produkto.  Fermentų svarba maisto pramonei. Kai kurių organinių rūgščių gamybos technologiniai procesai yra taip glaudžiai susiję su fermentų veikla. Gaminant Vyną Vaisių arba uogų sultys yra rauginamos. Mielės.  Mielių ląstelėse susikaupia daug fermentų. Daugelio maisto produktų gamyboje yra naudojami fermentų preparatai. Tačiau dar daugiau maisto produktų yra gaminama. Visų maisto produktų gamybai labai svarbūs yra ir perdirbamose žaliavose esantieji fermentai. Naudota Literatūra.

  • Biologija Skaidrės
  • 2015 m.
  • 13 puslapių (272 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1117 KB
  • Fermentai maisto pramonėje skaidrės
    10 - 3 balsai (-ų)
Fermentai maisto pramonėje skaidrės. (2015 m. Vasario 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/fermentai-maisto-pramoneje-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 13:47