Fermentai pieno produktuose


Biologijos skaidrės.

Fermentų panaudojimas pieno pramonėje . Tikslas. Supažindinti su fermentais, kurie yra naudojami pieno pramonėje. Daugelio maisto produktų gamyboje yra naudojami fermentų preparatai. Pieno fermentus sudaro. Proteazė - tai pieną traukinantis fermentas. Peptidazė, amono-peptidazė ir lipazė – tai mikrobiologinės kilmės nokinimo fermentai. Fermentai yra. Natūralūs gyvulinės kilmės (“Šliužo”) Mikrobiologinės kilmės, t. Daugeliui Jūsų tikriausiai. Pasirodo, šliužo fermentas su baisiais gleivėtais šliužais nėra susijęs. Sūriai, gauti, sutraukinant pieną šliužo fermentu, vadinami fermentiniais. Fermentai gali būti įvairaus pieno sutraukinimo pajėgumo bei sudėties. Ar visada fermentai atlieka naudingą funkciją? Gaminant kai kuriuos. Išvada. Galime teigti, kad beveik nėra pieno produkto. Šaltiniai.


Supažindinti su fermentais, kurie yra naudojami pieno pramonėje.

Natūralūs gyvulinės kilmės (“Šliužo”) Mikrobiologinės kilmės, t. y. gauti iš išgrynintos grybelio Mucor miehei kultūros. Tai dažniausiai mūsų gamintojų naudojamas fermentas MARZYME.

Daugeliui Jūsų tikriausiai kilo klausimų: Nejaugi „šliužo“ fermentas gaunamas iš įvairių gleivėtų kirmėlių ir kaip jis susijęs su brangiais ir mūsų mėgstamais sūriais?

Galime teigti, kad beveik nėra pieno produkto, kurį galėtumėme pagaminti be tam tikrų fermentų.

  • Biologija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 13 puslapių (291 žodis)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 4163 KB
  • Fermentai pieno produktuose
    10 - 8 balsai (-ų)
Fermentai pieno produktuose. (2016 m. Kovo 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/fermentai-pieno-produktuose.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 10:07