Fermentai


Fermentai pramoneje. Fermentai skaidres. Fermentu panaudojimas maisto pramoneje. Fermentu panaudojimas chemijos pramoneje. Fermentai mėsos pramonėje. Fermentu panaudojimas pramoneje. Fermentai referatas. Fermentu panaudojimas pramoneje pateiktys. Apie fermentus skaidres nemokamas. Fermento panaudojimas sulčiu gamiba.

Biologijos projektas. Įvadas. Fermentai. Fermentų savybės. Fermentų svarba maisto pramonei. Fermentai sulčių gamyboje. Fermentai sūrių gamyboje. Fermentai mėsos gamyboje. Įdomu. Išvados.


Organizme medžiagos nuolat skyla ir vėl susidaro. Tai susiję su cheminėmis reakcijomis, kurias pagreitina organiniai biokatalizatoriai – fermentai. Fermentai paplitę ne tik žmogaus organizme. Dalį jų žmogus turi savo organizme ir reikalui esant jie patys pasigamina, kitą dalį fermentų žmogus turi gauti iš aplinkos. Fermentai yra platus objektas įvairiems tyrimams atlikinėti, panaudojant technologinių procesų metu, taip pat jie yra naudojami maisto, chemijos, lengvosios pramonės gamybai.

Taigi fermentai yra labai svarbūs komponentai maisto. Taip pat žinoma, kad vieni fermentai yra naudingi, o kiti - ne. Tačiau fermentai žmogaus organizmui didelės žalos nedaro, nebent jie netinkamai naudojami, o tinkamai panaudoti fermentai yra efektyvūs ir naudingi. Dėka fermentų bei fermentinių preparatų žmogus šiais laikais gali išgydyti ar sustabdyti daugelį ligų.

Fermentai. (2012 m. Rugsėjo 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/fermentai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 05:57