Fermentavimo produktai


Biologijos referatas.

Fermentavimo produktai. Fermentuotų maisto produktų nauda mūsų organizmui. Sojų padažas. Avietės ir gervuogės. Bruknės ir spanguolės. Vaisių paruošimas. Vyno priežiūra Vyno nupylimas. Vyno vėdinimas. Papildomas vyno saldinimas. Vyno supilstymas. Vyno ligos ir trūkumai.


Sojų padažas – kinų virtuvės išradimas, bet europiečiai juo irgi mielai gardina maistą. Padažo gamyboje naudojami įvairūs mikroorganizmai, taigi neišsiverčia be biotechnologijų.

Padažas gaminamas iš sojų pupelių ir kviečių grūdų. Smulkinta žaliava sumaišoma lygiomis dalimis, dedama pelėsinio grybo galvenio. Mišinys plonu sluoksniu paskleidžiamas inkubatoriuje ir laikomas kelias dienas, kol užauga grybas. Jis išskiria fermentų, kurie baltymus skaido į aminorūgštis. Paskui mišinys supilamas i fermentavimo talpyklą, dedama mieliagrybių, pieno rūgšties bakterijų ir paliekama rūgti. Po kelių mėnesių išrūgusi tyrė supilama į maišus ir slegiama, taip atskiriama skystoji dalis, kuri ir vadinama sojų padažu. Jis pasterizuojamas ir išpilstomas š sterilius butelius.

Acto rūgšties bakterijos naudojamos pramonėje acto gamyboje. Acto gamybai gali būti naudojamas įvairios kilmės etilo alkoholis, pavyzdžiui, spiritas, vynas, obuolių sidras. Iš čia skirtingi acto pavadinimai. Acto rūgšties bakterijos gadina vyną ir alų. Patekusios i atviras talpyklas jos greitai dauginasi ir oksiduoja etilo alkoholį. Dėl to gėrimai įgauna rūgštų ir nemalonų skonį. Panašiai nutinka ir tada, kai, rauginant vyną, į butelį patenka oro.

  • Biologija Referatai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (2111 žodžių)
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 236 KB
  • Fermentavimo produktai
    10 - 7 balsai (-ų)
Fermentavimo produktai. (2016 m. Kovo 06 d.). http://www.mokslobaze.lt/fermentavimo-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 05:18