Fermentų panaudojimas maisto pramonės šakose


Biologijos skaidrės. Fermentų panaudojimas maisto pramonės šakose. Tikslas Išsiaiškinti, kurioje maisto pramonėje naudojami fermentai. Apie fermentus. Fermentas baltyminis katalizatorius. Veikdami tam tikru nuoseklumu, fermentai katalizuoja šimtus daugiastadijinių reakcijų. Fermentų sudėtis ir savybės. Šiuo metu ištirta apie 2000 fermentų.  Fermentai naudojami pieno, mėsos, duonos, konditerijos, gėrimų pramonės šakose.  Pieno pramonėj naudojami iš vienų produktų sudarant kitus. Nuo seno fermentai nepakeičiami alaus, sūrių gymyboje. Fermentai paplitę sirupo. Apibendrinimas Iš esmės, beveik nėra nė vieno maisto produkto.


Tikslas: Išsiaiškinti, kurioje maisto pramonėje naudojami fermentai.

 Fermentai naudojami pieno, mėsos, duonos, konditerijos, gėrimų pramonės šakose.

Fermentai paplitę sirupo gamyboje. Svarbiausia sirupo medžiaga, suteikianti jam saldumo, yra fruktozė. Ji beveik du kartus saldesnė už sacharozę ir gliukozę.

  • Biologija Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (179 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 266 KB
  • Fermentų panaudojimas maisto pramonės šakose
    10 - 4 balsai (-ų)
Fermentų panaudojimas maisto pramonės šakose. (2015 m. Lapkričio 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/fermentu-panaudojimas-maisto-pramones-sakose.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 20:30