Forto dvaras įmonės steigimas, vadyba ir administravimas, organizacinė struktūra, vadybos stiliai ir multikultūra


Vadybos kursinis darbas. Į v a d a s. Darbo tikslas. Tikslui pasiekti keliami uždaviniai. Įmonės charakteristika. Įmonės susikūrimo istorija. Įmonės organizacinė valdymo struktūra. Įmonės teikiamos paslaugos ir gaminami produktai. Įmonės pagrindiniai ekonominiai rodikliai. Vidaus aplinka. Vidinę oaplinką. Įmonės vidaus aplinkos analizė. Tikslai ir Uždaviniai. Restorano ,, Forto dvaras ‘‘ pagrindiniai darbo uždaviniai. Darbo pasidalijimas. Personalas ir motyvacija. Forto dvaro’’ medžiagų ir žaliavų tiekėjai. Darbuotojų pagal organizacijoje įdarbinamas profesijas , ištekliai. Produkcijos vartotojai. Teisiniai ekonominiai reguliatoriai. Įmonės išorės aplinkos analizė. Politiniai veiksniai. Ekonominiai veiksniai. Socialiniai kultūriniai veiksniai. Technologiniai veiksniai. Swot analizė. Įmonės dabartinė situacija ir ateities perspektyvos.


Šiame darbe panagrinėsime restoranų grupei „Fortas“ priklausantį restoraną „Forto dvaras‘‘.

Darbo tikslas Susipažinti su įmonės steigimu, vadyba ir administravimu, organizacine struktūra, vadybos stiliais ir multikultūra.

2006 metais atsidarė dar du „Forto dvaro“ restoranai: Vilniuje, prekybos centre „BIG“ ir Kaune, naujai atidarytame prekybos centre „Molas“. Kauno mieste tai pirmasis

„Forto dvaro“ restoranas. Čia investuota apie 700 000 litų, sukurta apie 30 darbo vietų. Šis restoranas vienu metu gali aptarnauti 140 žmonių, turi 50 patiekalų ir gėrimų, atitinkančių Kulinarinio paveldo fondo reikalavimus.

Restoranui ,,Forto dvaras‘‘ vadovauja aukščiausios grandies atstovė – direktorė. Jai pavaldūs apskaitininkas, laisvai samdomas buhalteris, technologas, vadybininkas, 2 administratorės. Savo ruožtu, administratorės turi savo pavaldinius, t.y. padavėjai, virėjai ,barmenai, taip pat valytojai bei indų plovėjai.

Taip pat kituose ,, Restoranų grupės ,,Fortas‘‘ restoranuose rasite įvairiausių patiekalų iš Europos virtuvės. Kas mėnesį pristatomas atskiras meniu, iš šalių, kuriuose vieši mūsų technologai. Jie paruošia ypatingus tradicinius tos šalies patiekalus. Kaip mat pasijusite svečioje šalyje.

Restorane ypatingai geros kainos – tai puikiai žinomas ,,Fortas“ pranašumas.

Taip pat yra atskiras vaikų kambarys, galėsite ramiai palikti savo vaikus ir pietauti ar vakaroti prie stalelio.

Įmonės vidinę aplinką formuoja jos tikslai, uždaviniai, technologija ir dirbantys žmonės, t.y. visi veiksniai, kurie susiję su verslininko galimybėmis.

Tikslai – tai užsibrėžiami ir geidžiami, bendromis organizacijos pastangomis noras įgyvendinti savo veikloje. Jie, kurie gali būti skirtingi įvairių lygių darbuotojams, turi būti paskelbiami iš anksto organizacijos nariams.

Tačiau norint efektyviai tuos tikslus įgyvendinti svarbų vaidmenį atlieka užduočių paskirstymas, kurių atlikimą žmogus privalo padaryti iš anksto nustatytu būdu ir nurodytu terminu.

Technologija – tai įrengimų, įrankių ir atitinkamų žinių derinys, kuri glaudžiai susieta su darbo pasidalijimu.

Organizacijoje dirbantys žmonės – pagrindinis jos vidinės aplinkos elementas ir reikšmingiausias veiksnys, siekiant užsibrėžto tikslo. O jų asmeninių savybių ir aplinkos poveikio pasekmė apibūdinamas kaip žmonių elgesys.

Restoranas „Forto dvaras“ turi įvairių ilgalaikių ir trumpalaikių tikslų. Šiuo metu pagrindinis įmonės tikslas – didinti pelną ir veiklos efektyvumą visose srityse. Ne mažiau svarbūs ir kolektyvo socialiniai tikslai (gerinti įmonės klimatą, sukurti sąlygas ugdyti gabumus, sudaryti optimalias darbo sąlygas ir pan.). Restoranas „Forto dvaras“ visada stengiasi kuo puikiausiai aptarnauti klientus. Restoranas laikosi pozicijos, jog klientų poreikių patenkinimas yra pats svarbiausias, todėl įmonės tikslas – pateikti klientams ypač aukštos kokybės patiekalus, bei aptarnavimo paslaugas, tuo užtikrinant vartotojų lojalumą, bei gerą įmonės vardą. Tai įsipareigojimas siūlyti tik geros kokybės paslaugas. Įmonė siekia sėkmės be jokių išlygų ir kompromisų, o restorano kolektyvas visada elgiasi etiškai.

Restoranas „Forto dvaras“ prisiima pilną atsakomybę versle elgtis be jokių išlygų, sąžiningai ir garbingai. Įmonė laikosi pozicijos, jog klientų poreikių patenkinimas yra pats svarbiausias.

,,Forto dvare‘‘ kiekvienas komandos narys turi atlikti asmenines užduotis komandos labui. Jei vienam nariui nepavykstagerai atlikti savo užduoties, nuo to kenčia visi komandos nariai. Vietoj tokad žmogus dirbtų po truputį visose srityse, jis visas savo pastangassutelkia vienoje srityje. Tai ir yra darbo pasidalijimas.

Kiekvienas žino savo darbą ir stengiasi jį atlikti nepriekaištingai.Stengiasi savo kolegų ir svečių labui.

nuoseklioji vadinasi todėl, kad dėka nuosekliai vykdomų operacijų darbo objektas paverčiamas darbo produktu; pvz., gaminama produkcija;

tarpininkavimo technologija – tai tokia technologija, kur darbo objektas ir darbo produktas yra vienas ir tas pats, tik perkeliamos tarpininko iš vienos vietos į kitą; pvz., pervežimai, bankininkystė;

  • Vadyba Kursiniai darbai
  • 2015 m.
  • 17 puslapių (3616 žodžių)
  • Universitetas
  • Vadybos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 44 KB
  • Forto dvaras įmonės steigimas, vadyba ir administravimas, organizacinė struktūra, vadybos stiliai ir multikultūra
    10 - 6 balsai (-ų)
Forto dvaras įmonės steigimas, vadyba ir administravimas, organizacinė struktūra, vadybos stiliai ir multikultūra. (2015 m. Balandžio 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/forto-dvaras-imones-steigimas-vadyba-ir-administravimas-organizacine-struktura-vadybos-stiliai-ir-multikultura.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 08:54