Galvijų pieno produkcija ir apskaita


Žemės ūkio skaidrės. Lietuvos sveikatos mokslų universitetas. veterinarijos akdemija. Darbo tikslai. Pieno sudėtį ir kokybę įtakojantys veiksniai. Karvių laktacija. Karvių mityba. Karvių laikymo sąlygos. Pieno kokybės tyrimai. Pirminiai pieno kokybės rodikliai. Pagrindiniai tyrimai. Pieno kokybės problemos. Išvados.


Supažindinti žmonęs su pieno kokybę įtakojančiais veiksniais. Geriau sužinoti kokie tyrimai atliekami siekiant užtikrinti žalio pieno kokybę. Aptarti pieno kokybės problemas.

Pieno kokybę lemia daugybė įvairiausių veiksnių, daugėlis jų turi įtakos pieno kiekiui ir sudėčiai. Galima išskirti keturis pagrindinius veiksnius: Laktacijos periodas Karvėms duodami pašarai Gyvūlių laikymo sąlygos Karvių genetinės savybės.

Karvių laktacija trunka apie 300 dienų. Laktacijos metu yra iškiriami trys etapai, kuriu metu pieno savybės labiausiai pasikeičia: Pirmosios 5-7 dienos po apsiveršiavimo - išsiskiria krekenos. Dėl per didelio rūgštingumo pienas nėra tinkamas pasterizavimui. Normalus laktacijos periodas – tai ilgiausiai trunkantis laktacijos periodas. Jo metu pienas yra tinkamas perdirbimui. 10-15 dienų prieš karvės užtrūkimą – , baltymų ir mineralinių medžiagų padaugėja, o cukraus sumažėja. Dėl to šis pienas greitai genda ir yra netinkamas perdirbimui.

Šeriant karvęs reikia gerai suderinti racioną, pašarai turi turėti tinkamus angliavandenių, riebalų, baltymų, mikroelementų ir mineralinių medžiagų kiekius, taip pat svarbų vaidmenį vaidina ir stambieji pašarai kaip šienas ar šienainis.

  • Žemės ūkis Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 11 puslapių (440 žodžių)
  • Universitetas
  • Žemės ūkio skaidrės
  • MS PowerPoint 607 KB
  • Galvijų pieno produkcija ir apskaita
    10 - 8 balsai (-ų)
Galvijų pieno produkcija ir apskaita. (2015 m. Lapkričio 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/galviju-pieno-produkcija-ir-apskaita.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 22:40