Gamybos organizavimas ir technologija


Verslo kursinis darbas. Įvadas. Kursinio darbo rašymo tikslai ir uždaviniai. Pradiniai duomenys. Įmonės gamybos organizavimo apžvalga. Produkcijos/paslaugų nomenklatūra. Sausainių gamyba, naudojami įrengimai. Darbuotojų kvalifikacija. Žaliavų, medžiagų, paslaugų tiekėjai. Vartotojai. Pagrindiniai konkurentai. Ledų gamybos technologija. Gamybos tipas, gamybos fazės. Sausainių ir jų mišinių gamybos technologijos proceso tvarka. Procesų ir operacijų detalizavimas. Išvados ir pasiūlymai. Literatūra.


Naudojami ištekliai: Naudojami ištekliai yra darbas, tai žmogiškasis išteklius, tai yra fizinis ir protinis žmogaus sugebėjimas, reikalingas įmonės produktų gamybai bei kapitalas. Šis terminas vartojamas apibūdinti tiems daiktams, kurie bus naudojami gamybos procese, tai pastatai, įrengimai, medžiagos ir kt.

Darbo jėgos imlumas: Įmonėje dirbs 20 darbuotojų: 1 direktorius, 1 vadybininkė, 1 buhalterė, 1 valytoja, 2 meistrai-technologai, 2 operatoriai, 12 gamybos cecho darbuotojų.

Technologijų reikšmė: Didelis dėmesys skiriamas produkto šviežumui, prekinei išvaizdai ir kokybei.

Įmonės įkūrimas: UAB „ Sausainėlis“ įmonę žadama įkurti Lietuvoje, Vilniaus rajone,Aukštųjų panerių mikrorajone. Žemės sklypas, kuriame bus pastatyta šokolado gamykla randasi atokiau nuo gyvenamųjų rajonų, taip išvengiant nepageidaujamo triukšmo ar dar kitokių pašalinių veiksnių, kurie drumstų vietinių gyventojų ramybę. Šalimais yra daug laisvo žemės sklypo, kuriame ateityje galima bus plėstis, jei išaugusi gamybos apimtis to reikalaus.

Veiklos pobūdis: Veiklos pobūdis- sausainių gamyba. Pasirinkau būtent šio produkto gamybą, nes tai yra vienas iš populiariausių saldumynų pasaulyje. Įmonė planuojama moderni : šiuolaikiškos sausainių kepimo krosnys,nauji fasavimo,glaistymo įrenginiai,sumontuota šiuolaikinė, kompiuterizuota betarių miltų tiekimo sistema,įdiegta gatava produkcijos metalo detekcijos sistema.

Įdaryti sausainiai– kurių viduje yra sveiki arba smulkinti įvairūs riešutai, džiovinti vaisiai, džiovintos uogos,šokolado gabalėliai.

Pakavimas Vertikaliai sustyti į be galo ilgas eiles, sausainiai keliauja į pakavimo prietaisus. Pagaliau supakuoti  sausainiai yra  paruosti!

Darbuotojai yra paskiriami atlikti konkrečias funkcijas, kurių reikalavimai yra kvalifikuojami, yra remiamasi tuo, kad darbai yra sudėtingi ir jiems atlikti būtina kvalifikacija. Šioje įmonėje labai didelis dėmesys yra skiriamas personalo atrankai. Įmonė reikalauja aukštos kvalifikacijos, todėl reikia sukurti kuo našesnę žmonių komandą. Darbuotojams, dirbantiems prie konvejerio nereikia specialaus išsilavinimo, todėl po trumpo apmokymo jie gali dirbti daug įvairių darbų.

Įmonėje bus taikoma demokratinė personalo valdymo sistema, kuomet vadovas gaus pasiūlymus iš kolektyvo ir priims atitinkamus sprendimus. Kiekvieną savaitę įmonėje bus rengiamas aukščiausio ir aukštesnio lygio darbuotojų susirinkimas, kurio metu bu sprendžiamos ne tik įmonės problemos, apsvarstomi jau nuveikti ir reikiami nuveikti ateityje darbai, bet ir nagrinėjamos personalo problemos (jų darbo našumo pakitimo, skatinimo už gerą darbą būdai, asmeniniai darbuotojų nusiskundimai ir reikalavimai mūsų įmonei).

  • Verslas Kursiniai darbai
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 14 puslapių (2187 žodžiai)
  • Universitetas
  • Verslo kursiniai darbai
  • Microsoft Word 88 KB
  • Gamybos organizavimas ir technologija
    10 - 2 balsai (-ų)
Gamybos organizavimas ir technologija. (2015 m. Liepos 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/gamybos-organizavimas-ir-technologija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 01:23