Gamybos proceso organizavimas įmonėje UAB Vilniaus duona


Vadybos kursinis darbas.

Įvadas. Teoriniu aspektu analizė. Gamybos samprata. Gamybos proceso organizavimas. Technologijos. Gamybos proceso organizavimo apžvalga.“ veiklos pristatymas. Produkcijos nomenklatūra. Naudojami Įrankiai Darbuotojų kvalifikacija. Vartotojų rinka. Pagrindiniai konkurentai. Analizė. Gamyba.Technologinė gamybos teikimo schema. Procesų ir operacijų detalizavimas. Išvados. Pasiūlymai. Literatūros sąrašas.


Pagrindiniai naudojami ištekliai yra žmonių darbas, virtuviniai įrenginiai ir žaliavos, iš kurių ir gaminami duonos produktai.

Technologijų reikšmė įmonės veikloje atlieka reikšmingą vaidmenį, įmonėje naudojamos naujos ir inovatyvios duonos kepimo krosnys.

Darbo tikslas – išanalizuoti bei aprašyti duonos gaminių gamybos organizavimą įmonėje “Vilniaus duona”

Apžvelgti UAB „Vilniaus duona“ veiklos sritį, įmonės atliekamą gamybinį procesą.

Technologijos leidžia įmonėms tobulėti, didinti produkcijos kokybę ir kiekybę, trumpinti darbų atlikimo terminus.

1895 m. ši kepykla kepė 378311 pūdų (1 pūdas – 16,38 kg) duonos arba dešimtąją dalį dabartinės “Vilniaus duonos” gamybos apimties. Neabejojama, jog Vilniaus mieste buvusi stambiausia karinė duonos kepykla turėjo didelę įtaką miesto aprūpinimui. 1904 m. Vilniaus miesto maisto tiekimo valdybos prašymu Vilniaus gubernatorius fon Valis įpareigojo Vilniaus karinę kepyklą tiekti produkciją sumažintomis kainomis labiausiai nuskurdusiems miestiečiams ir Vilniaus priemiesčio gyventojams.

1953 m. prie Vilniaus duonos kombinato prijungtas savarankiškai egzistavęs Vilniaus makaronų kombinatas “Baltija”, o 1962 m., prijungus dar 2 kepyklas, buvo įkurtas Vilniaus duonos kepimo įmonių susivienijimas. 1961 m. čia jau buvo gaminami kai kurių rūšių dietinės duonos gaminiai: achloridinė duona, sumažinto rūgštingumo bandelės, pieniškas pyragas.

Duonos kepimo pramonėje stambūs, gerai įrengti duonos kombinatai veikė tik didžiausiuose respublikos miestuose. Tuometinė sovietinė spauda rašė: “1960 m. rajonų centruose daugeliu atvejų kepyklų gamybiniai pajėgumai dar nėra pakankami ir kepyklos dar negali pilnai tenkinti gyventojų poreikių”.  1960 m. kepyklos pasiekė tik 630 tūkstančių tonų pajėgumą.

Nuo 1960 m. iki 1965 m. Vilniaus duonos pramonė padarė milžinišką šuolį pagaminamos produkcijos prasme, tačiau poreikių patenkinti dar pilnai negalėjo. Todėl buvo nuspręsta statyti naują duonos gamyklą, kuri pradėjo veikti 1975 metais. 1976 metų duomenimis Vilniaus duonos pramonės gamybiniame susivienijime dirbo apie 1500 darbuotojų, o pagal išdirbio rodiklį vienam darbuotojui jį lenkė tik Panevėžio duonos kombinatas. Susivienijimas buvo labiausiai mechanizuotas, lyginant su kitais Lietuvos miestuose veikusiais duonos kombinatais.

1990 metais Vilniaus duonos pramonės gamybinis susivienijimas buvo perregistruotas į valstybinę įmonę, turinčią pavadinimą “Vilniaus duona”, kuris geriausiai žinomas visiems Lietuvos žmonėms.

1996 m. parodoje „AgroBalt 1996“ laimėtas aukso medalis už „Bočių duoną“.

2004 m. sidabro medaliu buvo įvertinta „Vilniaus duona“. Ši duona - tai tradicinė, juoda, ruginė duona, kepama iš natūralaus raugo, nenaudojant jokių papildomų puriklių ir tešlos pagerinto jų, pagal dar 1960 m. sukurtą receptą.

Išlaikyti ir stiprinti Lietuvos duonos ir pyrago gaminių rinkos lyderio pozicijas;

Sostinės juoda duona kepama su plikiniu ir raugu. Tamsią kaštoninę spalvą duonai suteikia skirtingų rūšių salyklų derinys.

Vandens šaldytuvas SP. Vandens šaldytuvai atšaldo paduodamą vandenį nuo +18°C iki +3°C vėliau naudojamą vandens maišymui.

Dalintuvai apvalintuvai. Tai įrengimai, skirti smulkių tešlos gaminių ruošimui. Tešla padalinama į nedidelius gabalėlius ir suapvalinama. Įrengimas automatinis.

Realizatoriai – žmonės, kurie bendrauja su parduotuvėmis, kovoja už vietą parduotuvių lentynose, derisi dėl kainų. Taip pat prižiūri reklamą.

Tešlos dalinimo mašinos operatoriai – darbuotojai, prižiūrintys duonos dalinimo procesą, kad viskas vyktų tiksliai ir sklandžiai.

Sandėlininkai, krovėjai – darbuotojai, atsakingi už atvežtą produkciją, taros priėmimą bei paskirstymą, produkcijos sandėliavimą pagal darbų saugos taisykles.

Įmonė specializuojasi masine gamyba, dėl to gamyboje darbas vyksta nenutrūkstamai, t.y. visą parą. Gamybos cecho darbuotojai dirba 3 pamainomis. Įmonėje dirba kvalifikuoti darbuotojai, išmanantys savo darbą. Taip užtikrinama gaminių kokybė.

  • Vadyba Kursiniai darbai
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Greta
  • 34 puslapiai (7443 žodžiai)
  • Universitetas
  • Vadybos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 1263 KB
  • Gamybos proceso organizavimas įmonėje UAB Vilniaus duona
    10 - 2 balsai (-ų)
Gamybos proceso organizavimas įmonėje UAB Vilniaus duona. (2017 m. Spalio 15 d.). http://www.mokslobaze.lt/gamybos-proceso-organizavimas-imoneje-uab-vilniaus-duona.html Peržiūrėta 2017 m. Lapkričio 22 d. 23:56