Gamybos proceso organizavimas ir fermentinio sūrio gamybos technologija įmonėje „Rokiškio sūris“


Logistikos kursinis darbas.

Įvadas. Įmonės „Rokiškio sūrio“ pradiniai duomenys. Įmonės gamybos organizavimo apžvalga. KB „Rokiškio sūris“ duomenys. Produkcijos nomenklatūra. Fermentinio sūrio gamybos įrengimai, prietaisai, įrankiai. Darbuotojų kvalifikacija. Žaliavų, medžiagų, paslaugų tiekėjai. Vartotojai. Pagrindiniai konkurentai. Fermentinio sūrio gamybos technologija. Gamybos tipas / fazės. Fermentinio sūrio Rokiškio „Grand“ gamybos technologija. Išvados ir pasiūlymai. Literatūra.


darbuotojų kvalifikacija (profesijų sąrašas ir profesijų aprašymas)

vartotojai (kas yra pagrindiniai produkcijos vartotojai, jų savybės, buvimo vieta ir t.t.)

Gamybos organizavimas kiekvienoje įmonėje yra labai svarbus. Organizavimas padeda sukurti ir įtvirtinti įmonę šiuolaikinėje rinkoje. Kiekvienos įmonės direktorius turi žinoti savo misiją ir viziją, ko jis gali tikėtis įkūręs vienokią ar kitokią įmonę. Nuo pat pradžių jis turi žinoti kokių dokumentų, įrenginių, personalo, ir pan. reikės, kiek tai viskas gali kainuoti. Tai pat atsižvelgti kiek tokių įmonių jau yra įsitvirtinusių rinkoje, bei kokia konkurencija gali laukti.

Įmonė „Rokiškio sūris“, pradėjęs savo gamybą kaip kooperatinė pieninė ankštose rūsio patalpose, laikui bėgant pakeitė primityvias gamybos priemones į modernią, aukščiausius kokybės standartus atitinkančią įrangą. Šiuo metu gamyba yra specializuota ir vykdoma trijuose padaliniuose, pasižyminčiuose ypatinga švara ir precizišku tvarkos laikymusi: Rokiškyje gaminami fermentiniai sūriai bei gautų išrūgų perdirbimo produktai. Tikimasi, kad šie pakeitimai leis padidinti darbo jėgos našumą ir sumažinti darbuotojų skaičių. Tokia strategija įmonei leis daugiau eksportuoti savo produkcijos po visą pasaulį.

Naudojami ištekliai: Bendrovėje iškeliami tikslai apimantys svarbiausias sritis - finansų, marketingo, žaliavos supirkimo, gamybos bei žmogiškųjų išteklių kontroliavimas ir jų pasiekimas.

Įmonės įkūrimas: AB „Rokiškio sūris“ įkurta 1925m. Rokiškyje, Lietuvoje. Rokiškis – nedidelis miestelis įsikūręs nuostabiame Aukštaitijos regione. Tai didžiausia ir neabejotinai reikšmingiausia įmonė rajone, garsinanti miestą net ir už šalies ribų. Rokiškis – Lietuvos sūrio sostinė.

Įmonės statusas: Įmonės statusas – AB, tai yra ribotos civilinės atsakomybės privatus juridinis asmuo. Akcinės bendrovės vertybė – tai bendrovės turtas yra atskiras nuo akcininkų turto. Bendrovės akcininkas, nepasisekus sumanytum verslui, rizikuoja tik turtu, kurį įneša į bendrovę.

Veiklos pobūdis: Veiklos pobūdis – sūrio gamyba. Pasirinkau būtent šią įmonę, nes ji ilgus metus sėkmingai kuria verslą, bei gamina daug kiekvienam iš mūsų naudingų produktų. Fermentinis sūris tai vienas iš produktų, kurių gamina ši įmonė.

Šiandien pasaulyje egzistuoja šimtai sūrio rūšių. „Rokiškio sūris“ daugiausia gamina dviejų tipų sūrius: kietus ir puskiečius fermentinius sūrius.

  • Logistika Kursiniai darbai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 17 puslapių (2099 žodžiai)
  • Universitetas
  • Logistikos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 696 KB
  • Gamybos proceso organizavimas ir fermentinio sūrio gamybos technologija įmonėje „Rokiškio sūris“
    10 - 8 balsai (-ų)
Gamybos proceso organizavimas ir fermentinio sūrio gamybos technologija įmonėje „Rokiškio sūris“. (2016 m. Kovo 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/gamybos-proceso-organizavimas-ir-fermentinio-surio-gamybos-technologija-imoneje-rokiskio-suris.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 08:17