Gamybos technologijos ir organizavimas konditerijos gamyboje


Technologijų kursinis darbas. Įvadas. Įmonės gamybos organizavimo apžvalga. Įmonės įkūrimas, statusas, veiklos pobūdis, tikslai, planuojami pasiekimai. Produkcijos nomenklatūra. Naudojami įrenginiai, prietaisai ir įrankiai. Darbuotojų kvalifikacija. Žaliavų, medžiagų, paslaugų tiekėjai. Vartotojai. Pagrindiniai konkurentai. Produkto gamybos technologija. Gamybos tipas, gamybos fazės. Technologinė gamybos schema. Procesų ir operacijų detalizavimas. Išvados. Literatūra.


Šiais laikais žmonės, ilgai vaikščiodami mietste ar po parduotuves, išalksta. Kepyklėlės, kuriose laisvai galima išgerti puodelį kavos ir suvalgyti keletą sausainių, puikiai tinka alkio numalšinimui sutaupant daug laiko. Todėl šiame darbe būtent ir aprašysiu įmonės “Kepyklėlė” įkūrimą ir darbo veiklą.

2.1. Įmonės įkūrimas, statusas, veiklos pobūdis, tikslai, planuojami pasiekimai

UAB įmonės pavadinimo pasirinkimas. Šiuo atveju tai būtų UAB “kepyklėlė” . Išsirinkus pavadinimą, kreipiamasi į Juridinių asmenų registrą su prašymu rezervuoti pavadinimą. Tai yra daroma 6 mėnesiams. Tai reiškia, kad per šį laikotarpį jūsų pavadinimas negali būti užimtas.

Pateikti steigimo dokumentus notarui. Jis turi patvirtinti, kad dokumentai atitinka įstatymų reikalavimus ir kad UAB įmonę registruoti galima. Papildomi dokumentai, kuriuos reikia pateikti notarui:

Notaro patvirtintus dokumentus pateikti Juridinių asmenų registrui.UAB turi būt įregistruojama ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo dokumentų pateikimo.

Planuojami pasiekimai: tapti viena iš geriausių įmonių Lietuvoje, nugalėti konkurentus, plėtotis užsienyje ir įgyti ilgalaikių klientų.

Bandelės – maži kepiniai , įvarių formų ir įvairių skonių. Gali būti su įdaru, su mėsa, su obuoliais ir t.t. keletas pavyzdžių:

Maisto pramonė reikalauja nemažai įrenginių bei prietaisų. Žemiau yra pateiktas pavyzdys , kokių įrenginių reikia, norint gaminti paprastas bandeles prie arbatos.

Geri darbuotojai reikalingi norint, kad įmonė gyvuotų ilgai. Reikalingi dviejų tipų darbuotojai: dirbantys gamyboje ir dirbantys administracijoje.

Gamyboje dirbantys darbuotojai rūpinasi, kad produktas būtų kokybiškas, kad vyktų efektyvus darbas:

Atsižvelgiant į tai, kokia yra finansinė įmonės padėtis, galima samdyti darbuotojus, kurie užimtų vienas ar kitas pareigas. Kai kurios pareigos nereikalauja aukštojo išsilavinimo, todėl dirbyi gali ne tik aukštąjį išsilavinimą, bet ir vidurinįjį išsilavinimą turintys žmonės. Šiaip įmonei reikalingi ir vadybininkai , ir maisto pramonės technikai, ir operatoriai, ir pardavėjai ir kt.

Pagrindiniai produktai, kurie yra reikalingi bandelių kepimui yra kiaušiniai, miltai, cukrus ir pieno produktai, krakmolas, riešutai, uogos ir panašiai.

Kiaušinius galima gauti iš įmonės UAB “Dilmera”. Aukštos kokybės vištų kiaušiniai tiekiami iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos paukštynų.

Cukrų lengvai galima gauti iš AB “ Nordic Sugar Kėdainiai” . Ši kompanija yra lyderė, todėl kompanijos produktų kokybė yra aukšta ir patikima.

Įmonė “Unimeda” puikiai tinka gauti dėžėms, kurios bus naudojamos gabenti produktus iš gamybos vietos.

Logistikos paslaugos UAB “Girteka” . Ši įmonė yra pirmaujanti įomnė ir puikiai tinkanti bendradarbiavimui.

Šios įmonės vartotojai bus įvairaus amžiaus žmonės. Kokio amžiaus žmonės rinksis, priklauso nuo geografinės padėties, ir kur yra įsikūrusi įmonė. Jeigu įmonė įsikurtų kažkur užmiestyje, savaime suprantama, kad apyvarta būtų maža, o pagrindiniai klientai būtų pravažiuojantys keliu arba keletas gyventojų , gyvenančių netoliese.

Tačiau, jei įmonė kuriama, pavyzdžiui, universitete kaip maža valgyklėlė, tada galima teigti, kad vartotojai būtų vien tik studentai ir dėstytojai. Apyvarta čia turėtų būti tikrai gera, nes kainos nebūtų aukštos, todėl studentams nusipirkti bandelę ar sausainių pertraukos metu yra tikrai patogu.

Gamybos technologijos ir organizavimas konditerijos gamyboje. (2015 m. Balandžio 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/gamybos-technologijos-ir-organizavimas-konditerijos-gamyboje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 10:04