Genetiškai modifikuoti maisto produktai


Biologijos skaidrės.

Genetiškai modefikuoti maisto produktai. Kas yra gmo? Kaip kuriami modifikuoti maisto produktai. Genetiškai modifikuotų maisto produktų pliusai. Genetiškai modifikuotų maisto produktų Minusai. Naturalių produktų pliusai. Naturalių produktų minusai. Truputi apie Genetiškai modifikuotus gyvūnus. Ačiū.


Jis rinkoje pasirodė 1996 metais.Genetiškai modifikuoti organizmai.Tai organizmai,kurių genetinė medžiaga buvo dirbtinai pakeista naudojant genų inžinerijos technologijas.Vieno augalo sėklos genas perkeliamas į kito augalo sėklą.Taip augalai,mikroorganizmai įgyja naujų savybių,kurios jiems iki tol buvo nebūdingos. Išauginamas naujas,genetiškai modifikuotas, augalas.Pavyzdžiui,įterpus žuvies geną į braškes, yra sukuriama braškė,geriau išsilaikanti žemoje temperatūroje.

Yra pigesni ir vilioja pirkėjus Ilgiau išlieka švieži Yra didesni Atsparesni kenkėjams Atsparesni pakuojant ir transportuojant Gaunama tirštesnė tyrė ir gamintojams pigiau atsieina pagaminti sriuba ar padažus. Lengviau pagaminamas ir kokybiškesnis.

Daug ivairių fermentu:sintetiniai fermentai,fermentiniai preparatai,fermentinis chimozinas.

  • Biologija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 9 puslapiai (330 žodžių)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 336 KB
  • Genetiškai modifikuoti maisto produktai
    10 - 2 balsai (-ų)
Genetiškai modifikuoti maisto produktai. (2016 m. Kovo 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/genetiskai-modifikuoti-maisto-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 10:44