Gimtadienio organizavimas restorane


Maisto technologijos savarankiškas darbas. Įvadas. Užsakymas. Valgiaraščio sudarymas. Stalo serviravimas. Aptarnavimo pasirinkimas. Priedai. Literatūros sąrašas.


Skatinti gebėjimus organizuoti renginius, tinkamai išdėstyti gamybines ir prekybines patalpas, bei, įrangą. Lavinti bet kokius gebėjimus susijusius su pasirinkta specialybe.

Pirmas susitikimas su klientu dažniausiai vyksta būsimojo pobūvio vietoje. Pasikalbėjus su klientu ir išklausius jo norus, galima pateikti jam savo pageidavimus, pasiūlymus. Svarbu pageidavimų gausa neišgąsdinti kliento. Aptariama kaip bus aptarnaujami svečiai. Apskaičiuojamas žmonių bei stalų skaičius, stalų ilgis, išdėstymo patalpoje būdai, kiek reikės staltiesių ir bendras jų ilgis. Visi stalai turi būti vienodo aukščio. Likus 2-3 dienoms iki pobūvio sudaromas valgiaraštis, patikrinama kiek turima indų įrankių, stalo aptiesalų. Pagal sudarytą meniu ir svečių skaičių apskaičiuojama, kiek reikės indų, įrankių stalams serviruoti ir valgiams patiekti. Jei ko nors trūksta, galima išsinuomoti. Su užsakovu aptariama ir sudaroma svečių susodinimo schema. Kiek reikės aptarnaujančių darbuotojų, priklauso nuo meniu sudėtingumo, lėkščių ir įrankių keitimo dažnumo, aptarnavimo formos. Ypač kruopščiai apgalvojama kaip bus puošiamos patalpos ir stalai, nes nuo to labai priklauso visų vaišių atmosfera.

Aptaręs visas smulkmenas, organizatorius ir klientas pasirašo sutartį. Kurioje viskas smulkiai paaiškinta, nurodyta (pobūvio laikas, kainos, meniu, darbuotojų skaičius, svečių susodinimas ir t.t.).

Sudarant valgiaraštį reikia atsižvelgti į maitinimo įmonės tipą (restoranas, kavinė, užeiga, baras), maitinimo įmonės klasę, įvertinti sezoniškumą (pagal tai siūlyti naujus patiekalus ir panaudoti sezonines žaliavas), turimus įrengimus, virėjų kvalifikaciją, patiekalų paklausą. Labai svarbu, kad maitinimo įmonė savo asortimentu išsiskirtų iš kitų panašaus tipo įmonių.

Valgiaraštis – tai užkandžių, patiekalų ir gėrimų asortimentas pateikiamas lankytojui. Visi tą dieną valgiaraštyje nurodyti patiekalai ir gėrimai turi būti realizuojami –parduodami.

Plane – valgiaraštyje turi būti nurodomi visi tą dieną gaminami patiekalai, jų kiekis ir jiems gaminti reikalingos žaliavos. Planą –valgiaraštį parengia maitinimo įmonės gamybos vedėjas, jis ir numato

ruošiamų patiekalų kiekį, apskaičiuoja reikalingas žaliavas, pateikia paraišką reikalingoms žaliavoms.

Parenkant patiekalus, reikia žinoti kokia proga rengiamos vaišės, kiek ir kokių svečių kviečiama. Dabar daugelis laikosi sveikos gyvensenos, todėl reikėtų vengti labai kaloringų patiekalų. Verčiau pasirinkti natūralų, bet kartu neutralų ir lengvai kramtomą maistą- skanų ir sveiką. Nepatartina įtraukti kelių patiekalų pagamintų iš to paties produkto arba tuo pačiu būdu. Sudarant valgiaraštį verta atkreipti dėmesį į patiekalų spalvą: visi patiekalai turėtų sudaryti harmoningą spalvinę kompoziciją.

Gimtadienio organizavimas restorane. (2015 m. Balandžio 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/gimtadienio-organizavimas-restorane.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 02:14