Gimtadienio organizavimas


Maisto technologijos savarankiškas darbas. Įvadas. Informacjos šaltinių analizė. Veikla (renginio planas). Renginio užsakymo sudarymas. Meniu sudarymas. Meniu. Renginio galimų scenarijų parengimas (programa). Stalų serviravimo ir aptarnavimo ypatumai. Valdymo schema. Renginio kokybės analizė. Išvados ir rekomendacijos. Informacijos šaltinių sąrašas.


Išmokti tinkamai organizuoti pobūvius ir mokėti sudaryti šventinį meniu.Tinkamai išdėstyti gamybines ir prekybines patalpas bei įrangą, žinoti kaip sudaryti valdymo schemą.

Ugdyti gebėjimus savarankiškai dirbti su knyga, gebėti surasti ir naudotis internete skelbiama informacija, ją susieti su tema.

Likus 2-3 dienoms iki pobūvio, šventinio valgiaraščio parinkimas ir derinimas.

Aptarę visas vaišių smulkmenas klientas ir pobūvio organizatorius (vadybininkas) pasirašo sutartį, kurioje nurodoma pobūvio laikas, meniu, kaina, darbuotojų pareigos ir skaičius, stalų išdėstymas, salės apipavidalinimas, apšvietimas, nuostolių padengimas, muzikos organizavimas ir kt., taip pat pobūvio tipas rūšis, svečių sarašas, svečių susodinimas ir kt.

Pobūvio rengėjams būtina žinoti tikslų svečių skaičių, kad galima būtų suplanuoti svečių vietas prie stalo, pagaminti reikiamą kiekį patiekalų.

Vaišių organizatorių pareiga- paruošti ir išsiuntinėti svečiams kvietimus. Tai daroma laišku arba atviruku. Kvietime nurodoma vaišių data, laikas, vieta ir proga.

Jei bus teikiamos dovanos, reikia paruošti staliuką joms sudėti, pasirūpinti vazomis gėlėms pamerkti.

Patalpa išvėdinama, užtraukiamos užuolaidos, patikrinamas apšvietimas. Aptarnaujantys darbuotojai supažindinami su vaišių valgiaraščiu, valgių patiekimo seka ir tvarka. Paskirstomos jų darbo zonos, nurodoma, kurie patieks valgius, o kurie pilstys gėrimus, numatoma įėjimo į salę ir išėjimo iš jos tvarka, kai bus duotas ženklas pradėti aptarnauti.

Prieš lankytojų aptarnavimą padavėjas patikrina ar bus reikalingi padėklai, ar jie nepriekaištingai švarūs ir ištiesti servetėlėmis, ar yra padėklų gėrimams serviruoti.

Būtina patikrinti, ar gėrimai yra reikiamos temperatūros.

Visi pasiruošimo darbai baigiami likus 10 ar 15 minučių iki atvykstant svečiams.

Salės paruošimas renginiui, taurių, įrankių blizginimas, staltiesių tiesimas, stalų serviravimas, alaus ir saldaus stalo paruošimas, gėrimų atvėsinimas, ir išdėliojimas ant pagrindinio stalo užkandžių ir salotų patiekimas ant pagrindinio stalo.

Aparatūros sujungimas ir derinimas. Apšvietimo išdėstymas ir pajungimas.

Ruošia šaltus užkandžius, salotas, vieno kąsnio sumuštinius, pusgaminius pagrindiniam patiekalui.

Gimtadienio organizavimas. (2016 m. Sausio 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/gimtadienio-organizavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 11:59