Gintaras kosmetikoje


Kosmetologijos konspektas. Gintaras kosmetikoje. Gintaro aliejus. Gintaro pudra. Smulkintas gintaras. Gintaro arbata. Talasoterapija naudojant gintarą. Įkaitinto gintaro aplikacijos. Odos valymas. Gintaro terapijos gaminiai. Gintaro rūgštis.


Tai organinės kilmės mineralas, pasižymintis ypač naudingomis savybėmis. Randamas Baltijos jūros pakrantėse. Gintaras yra plačiai naudojamas paveikslų gamyboje, papuošalų versle bei pradėtas taikyti medicinoje ir kosmetikoje.

Gintaras žinomas kaip seniausias gydomasis akmuo. Jis pasižymi antiseptinėmis savybėmis, energijos stimuliacija, imunitetą stiprinančiu poveikiu. Dėl šių savybių jis plačiai taikomas kosmetikoje:

Tai eterinis aliejus išgaunamas gintaro lydymo metu, kurio eigoje susiformuoja gintaro rūgštis, lydytas gintaras, gintaro aliejus.

Gintaro aliejus gali būti naudojamas kaip natūralus antiseptikas. Jis spartina žaizdų gijimą, stiprina imunitetą, pasižymi antivirusinėmis savybėmis, naudojamas masažo metu sužadina energiją, aktyviai atjaunina ir regeneruoja odos ląsteles. Šis gydomasis aliejus taikomas masažo metu, kremuose, losjonuose.

Gintaro pudra padengiama ant odos lygiu, plonu sluoksniu. Ji nuo odos absorbuoja vandenį, riebalus, toksinus, organinius junginius, mikrobus ir virusus.

Tai natūralus energijos stimuliatorius. Stiprina imunitetą, reguliuoja organizmo veiklą, valo, veikia tiksliai reikiamoje vietoje, atstatydamas audinių ir organų funkcijas.

Gintaras kosmetikoje. (2014 m. Kovo 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/gintaras-kosmetikoje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 10:35