Giros gamyba


Technologijų kursinis darbas. Giros gamyba. Tikslas – išmokti užraugti girą. Užduotis. Vadovaujantis pateikta receptūra. Užraugti girą, nubraižyti gamybos technologinę schemą ir aprašyti jos gamybos technologiją, pateikiant technologinius parametrus (temperatūrą, trukmę, kt. ),. ) įvertinti giros juslinius rodiklius spalvą, kvapą, skonį. ) suformuluoti išvadas. Giros gamybos technologinę schemą. Technologiniai parametrai. Išvados.


1. Salyklą ir cukrų užpilti 3000 ml verdančio vandens, gerai išmaišyti ir palikti ataušti iki 35°C (arba iki kambario) temperatūros.

2. Ant viršaus supilti mieles, uždengti ir palikti 12 val. rūgti.

3. Praėjus 12 val. girą supilstyti į butelius, įmesti 2-3 razinas ir sandariai uždaryti. Pirmas dvi paras laikyti šiltai, paskui šaltai.

1. Mėtos ir cukrų užpilti 3000 ml verdančio vandens, gerai išmaišyti ir palikti ataušti iki 65°C (arba iki kambario) temperatūros.

2. Sudedame , kmynus ir šaltalankius ir spanguolės gerai išmaišome ir atvesiname iki 35oC , kai atvėsta įdėti 2-3 razinas.

Giros gamyba. (2013 m. Gruodžio 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/giros-gamyba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 18:44