Gliukozė ir fruktozė


Chemijos skaidrės. Gliukozė ir fruktozė. Jų sandaros, savybės ir naudojimas. Gliukozė Gliukozės funkcija Gliukozės vartojimas Fruktozė Fruktozės vartojimas Fruktozės poveikis. Gliukozė. Gliukozė (dekstrozė, vynuogių cukrus) – gerai organizmo įsisavinamas angliavandenis ir natūralus saldiklis. Gliukozės funkcija. Viena iš dviejų. Gliukozės vartojimas. Maistui labai naudinga. Fruktozė – natūralus vaisių. Fruktozės Vartojimas. Fruktozė pasaulyje vis dažniau vartojama vietoje cukraus. Fruktozė paryškina natūralų vaisių ir uogų kvapą. Teigiamas   Fruktozė dėl daugelio savybių yra priskiriama sveikam maistui. Pastebėta, kad šis saldiklis 30–40 procentų sumažina dantų ėduonies riziką. Neigiamas Fruktozė daugiausia perdirbama kepenyse. Fruktozės vartojimas didina.

  • Chemija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 14 puslapių (994 žodžiai)
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 448 KB
  • Gliukozė ir fruktozė
    10 - 3 balsai (-ų)
Gliukozė ir fruktozė. (2014 m. Spalio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/gliukoze-ir-fruktoze.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 22:41