Graikinių riešutų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė


Riesutu chemine sudetis. Graikinių riešutų sudėtis baltymai. Referatas riešutai.

Chemijos savarankiškas darbas. Įvadas. Graikinių riešutų cheminė sudėtis. Baltymai. Lipidai (riebalai. Mononesočiosios riebalų rūgštys. Polinesočiosios riebalų rūgštys. Angliavandeniai. Angliavandenių klasifikacija. Monosacharidai. Disacharidai. Krakmolas. Skaidulinės medžiagos. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Graikinių riešutų moksliniai tyrimai. Išvados. Naudoti šaltiniai.


Savo darbo tema pasirinkau graikinius riešutus nes graikiniai riešutai ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai juose yra gana daug baltymų, be to, jie puikiai stiprina imuninę sistemą. Dar senų senovėje graikiniai riešutai buvo naudojami pačių įvairiausių ligų gydymui. Jie paplitę ir mėgstami daugelyje pasaulio šalių. Juose daug aktyviųjų junginių, kurie teigiamai veikia žmogaus galvos smegenis. Ypač jie rekomenduojami tiems, kurių dirba labai sunkų darbą – tiek fizinį, tiek protinį.

Darbo tikslai ir užduotys:

•Išanalizuoti literatūrą pasirinkta tema bei susisteminti informaciją.

•Pateikti maisto produkto cheminę sudėtį.

•Parengti maisto produkto komponentų sudėties ir cheminių savybių analizę.

•Nurodyti maisto produkto komponentų galimus pokyčius laikymo metu.

•Vertinti maisto produkto svarbą.

•Pateikti naujausią informaciją apie maisto produkto mokslinius tyrimus.

Graikinių riešutų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė. (2013 m. Balandžio 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/graikiniu-riesutu-sudeties-savybiu-kitimo-ir-vertes-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 09:53