Graikiška virtuvė skaidrės


Maisto technologijos skaidrės. Graikiška virtuvė. Graikų virtuvė Virtuvės pagrindas Tradicinės. Graikų virtuvė. Graikų nacionalinė virtuvė savo ištakomis siekia Senovės Graikiją. Virtuvės pagrindas. Kviečiai Alyvuogės Vynas Kvietinė duona. Tradicinės graikų daržovės. Svarbiausios daržovės yra. Baltymai virtuvėje. Pagrindinis baltymų šaltinis yra pienas ir žuvis. Prieskoniai. Gausiai naudojamos prieskoninės žolės mairūnas. Graikijai būdingi patiekalai. Dolma – balandėliai, įvyniojami į vynuogių lapus. Saldumynai. Graikiškai konditerijai įtaką padarė turkiška virtuvė. Gėrimai. Vynas Distiliuoti alkoholiniai gėrimai Kava. Valgymo ypatumai. Stipri kava geriama mažiausiai penkis kartus per dieną. Etiketas. Graikai linkę vėluoti. Per pusryčius kava geriama niekur neskubant.


Graikų virtuvė Virtuvės pagrindas Tradicinės graikų daržovės Baltymai virtuvėje Prieskoniai Grakijai būdingi patiekalai Saldumynai Gėrimai Valgymo ypatumai Etiketas.

Graikų nacionalinė virtuvė savo ištakomis siekia Senovės Graikiją. Būtent ši virtuvė padarė didžiausią įtaką Viduržemio jūros virtuvėms.

Svarbiausios daržovės yra pamidorai, baklažanai, bulvės, paprikos, pupos, svogūnai, kopūstai, špinatai. Daržovėms gardinti, kepti naudojamas alyvuogių aliejus.

Pagrindinis baltymų šaltinis yra pienas ir žuvis. Tradiciškai mėsa nėra labai naudojama, o jei naudojama, tai aviena ir ožkiena.

Graikiška virtuvė skaidrės. (2015 m. Kovo 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/graikiska-virtuve-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 02:28