Graikiškų patiekalų gaminimas


Technologijų skaidrės. Gaminimas. Ingridientai. Graikiška vištienos sriuba. Ingridientai. Graikiška Skanakopita. Ingridientai. Graikiškas Pastichio apkepas. Ingridientai. Saldus omletas. Ingridientai. Obuolių pyragas. Pikantiška žuvis pomidorų padaže. Pikantiškas žuvies troškinys.  *Šaukšto pasirinktino augalinio aliejaus* Dviejų skiltelių česnako* Šaukštelis kmynų* Pusė šaukštelio aitriosios paprikos* 200g pomidoro* Raudonosios paprikos* 450g pasirinktos žuvies filė* Citrinos. Traški pikantiška žuvis su sojos padažu. Salotos iš Graikijos. Salotos su krevetėmis. Ingridientai. Saujos krevečių, šaldytų0,5 citrinosDruskosJuodųjų pipirų150 g vyšninių pomidorų2 agurkų2 v. Gardžiosios daržovių salotos. Produktai reikalingi baigiamojo darbo produktui gaminti. Saldus obuolių pyragas su chalva. Pikantiška žuvis pomidorų padaže. Saldus obuolių pyragas su chalva. Ingridientai. Gaminimas.


SAUGA - teisės aktų nustatytų maisto ir jo tvarkymų reikalavimų visuma, garantuojanti, kad vartojant maistą įprastomis sąlygomis, nebus jokios rizikos žmonių sveikatai ar gyvybei arba ji bus ne didesnė, negu leidžia teisės aktai.

SVEIKA MITYBA – tai tokia mityba, kai žmogaus organizmas ne tik gauna būtinų medžiagų ir energijos, bet ir geba maistu stiprinti sveikatą

EKOLOGIŠKI MAISTO PATIEKALAI - tai aukštos kokybės maistas, pagamintas darant minimalų poveikį aplinkai.

ENERGETINĖ VERTĖ -energijos kiekis ,kuri isskiria ernergines medziagos baltymai riebalai angliavandeniai, organines rugstys ir alkoholis.

MAISTINĖ VERTĖ – kiek gauname naudingų maisto medžiagų.

DEGUSTACIJA – maisto produktų, patiekalų išvaizdos, skonio, kvapo įvertinimas.

STALO SERVIRAVIMAS - Stalo reikmenų išdėstymas vienam asmeniui.

KILOKALORIJA – energijos matavimo vienetas.

MAISTO KALORINGUMAS – tai kiek maiste yra kalorijų.

PATIEKALO KAINA – kiek kainuoja visas patiekalas.

PATARNAVIMAS PRIE STALO – malonus elgesys, tvarkingas stalo serviravimas, jei maistą patiekiame iš kairės pusės, tai nuimame iš dešinės pusės.

TERMINIS – apdorojamas šiluma – vienas svarbiausių maisto gaminių būdas. Jis apima tokius procesus kaip virimas, kepimas.

NETERMINIS – džiovinimas, sūdymas, raugimas, pjaustymas.

KARŠTAS PATIEKALAS- tai yra dažniausiai antras pagrindinis patiekalas, kurį mes valgome iš mėsos, iš daržovių arba žuvies.

ŠALTAS UŽKANDIS - tai patiekalas, kuris duodamas prieš pietų pagrindinį patiekalą .

Gavus technologijų egzamino techninę užduotį „Graikų patiekalų paruošimas“, pirmiausia atrinksiu kokie yra tikri, tinkami patiekalai. Atrinkusi patiekalus, atsirinksiu tris patiekalus, tinkančius pietums, kuriuos gaminsiu. Pagaminusi patiekalus serviruosiu stalą ir pristatysiu degustacijai. Dažniausiai valgoma vakare, o rytą tik užkandžiaujama. Valgoma iš lėto, neskubant, ramiai.

Užkaiskite puode sultinį.Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitusioje keptuvėje su aliejumi.Į užvirusį sultinį sudėkite makaronus ir pavirkite apie 7 min.Sudėkite į puodą apkeptą vištieną, prieskonius.Kiaušinius išplakite su citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele.Į kiaušinių plakinį įpilkite šaukštą karšto sultinio ir išmaišykite.Sumažinę ugnį nuolat maišant supilkite į sriubą kiaušinių plakinį.Ištirpinkite vandenyje krakmolą ir taip pat palengva supilkite į sriubą.Virkite dar sriubą bent 10 min. (sriuba turi sutirštėti).Išvirus pagardinkite smulkintais žalumynais.Patiekite sriubą papuoštą citrinos griežinėliais.

Meniu sudarymo ir sveikos mitybos reikalavimų aptarimas, terminio maisto gaminimo privalumų ir trūkumų aptarimas, saugaus darbo reikalavimų analizė.

400 g lašišos arba upėtakio filė 100 g kukurūzų miltų2-3 skiltelės česnakopundelio svogūnų laiškų2 v. š. sojų padažo0,5 a. š. žuvies padažožiupsnelio rudojo cukrausimbiero šakniesnedidelis pundelio mėtų ir peletrūno5 v. š. alyvuogių aliejausdruskos ir pipirų pagal skonį

300 g vynuoginių pomidorų1 paprikos1 indelio konservuotų pupelių1 indelio konservuotų kukurūzųnedidelės gūželės Aisbergo salotųkelių svogūno laiškųJogurtiniam padažui:100 ml natūralaus jogurto20 g šv. kalendros lapelių1-2 skiltelių česnako1 valg. š. laimo arba citrinos sulčių1 arb. š. balto balzaminio acto30 m alyvuogių aliejausžiupsnelio druskos

1 š. konservuotų kukurūzų2 v. š. konservuotų žirnelių1 v. š. actoŽiupsnelio cukrausSalotų lapųPetražolių

Raudonėlis – prieskoninė, aromatinė žolelė.

Feta – sūrio rūšis, kilusi Graikijoje, bet vėliau jos variantai įvairiais pavadinimais paplito dideliame regione Balkanuose ir Mažojoje Azijoje.

Saldaus obuolių pyrago kaloringumas

Projektinis darbas man patiko, kadangi susipažinau su Graikų virtuve, jos patiekalais ir įvairovę. Pažinau jų tradicijas, stalo dekoravimo ypatumus.Radau daug informacijos apie įvairiausius šios šalies patiekalus, karštus ir šaltus, taip pat ir desertus.Išmokau apskaičiuoti kiekvieno produkto ar netgi patiekalo kaloringumą. Apskaičiuoti jų kiekį ir kainą. Ieškoti informacijos sekėsi gerai, radau daug informacijos internetinėse svetainėse, bei kituose literatūros šaltiniuose. Išmokau subtiliai atsirinkti kiekvieną reikalingą informacija ir ja objektyviai sudėlioti. Patyriau įvairių pojučių, ne tik rinkdama informacija, bet ir turėdama pasirinkti maisto patiekalus mano baigiamąjąm darbui. Labiausiai patiko gaminti savo pasirinktus patiekalus. Pirmą kartą mėginau gaminti tokius neeilinius patieklus kaip pikantiška žuvis su citrina arba obuolių pyragas su chalva. Šis darbas man padėjo ne tik atrasti save, bet ir daug ko sužinoti, apie kiekvieną maisto produktą, kiekvieną patiekalo pagaminimą, bei jo serviravimą. Turėsiu patirties ruošiant Graikų virtuvės patiekalus.

  • Technologijos Skaidrės
  • 2015 m.
  • 41 puslapis (3766 žodžiai)
  • Mokykla
  • Technologijų skaidrės
  • Microsoft Word 3039 KB
  • Graikiškų patiekalų gaminimas
    10 - 5 balsai (-ų)
Graikiškų patiekalų gaminimas. (2015 m. Balandžio 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/graikisku-patiekalu-gaminimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 11:01