Graikų valgiai


Kulinarijos skaidrės.

Maitimo tradicijos ir papročiai Graikijoje. Istorija. Archestratas jau 330 m. pr. m. e. rašė pirmąsias kulinarijos knygas. Senovės papročiai. Senovės graikai įvairių. Švenčių papročiai. Velykos šioje šalyje yra tapę didžiausia religine metų švente. Nacionalinė virtuvė. Graikiškai virtuvei būdingas riebokas ir daug prieskonių turintis maistas. Tradicinė graikų virtuvė nėra egzotiška užkandžiaujama įvairiomis daržovių salotomis, lengvais apkepais. Graikų gerimo tradicijos. Per pietūs ir priešpečius geriamas vynas. Graikų valgiuose gausu. Graikų valgymo ypatybės. Tradiciniai patiekalai. Souvlaki – kepami ant iešmo ir citrinų sultimis žalumynais ir alyvuogių aliejumi paskaninti  graikiški šašlykai. Moussaka – sluoksniuotas apkepas iš bulvių. Psaria plaki – atvirame inde iškepta žuvis su daržovėmis morkomis. Choriatiki salata – lietuviškai – graikiškos salotos su pomidorais. Keftedes – iškepti alyvuogių aliejuje kiaulienos kukuliai su kiaušiniais ir džiūvėsiais. Kuneli – troškintas triušis. Populiariausi tradiciniai gėrimai. Ouzo – graikiška anyžinė degtinė Retsina – baltas vynas su sakų prieskoniu.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 16 puslapių (366 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 374 KB
  • Graikų valgiai
    10 - 6 balsai (-ų)
Graikų valgiai. (2016 m. Balandžio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/graiku-valgiai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 11:43