Grietinės nagrinėjimo savarankiškas darbas


Chemijos savarankiškas darbas. Įvadas. Grietinės rūšys. Grietinės cheminė sudėtis. Grietinėje esančių medžiagų nauda organizmui. Skonis ir kvapas. Išvados. Literatūra.


Lietuvoje gaminama 10-30 proc. riebumo grietinė. Produktas gali būti kaloringas ir nekaloringas, riebus ir liesas, rūgštus ir nelabai rūgštus, tirštas ir skystas. Grietinė skirstoma į aukščiausią ir pirmą rūšį. Grietinėje yra daug naudingų medžiagų žmogaus organizmui. Grietinės skonį ir kvapą formuoja lakieji aromatiniai junginiai ir riebalų rūgštys. Sausųjų išrūgų kiekis turi įtakos jusliniams grietinės rodikliams.

Grietinės nagrinėjimo savarankiškas darbas. (2014 m. Gruodžio 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/grietines-nagrinejimo-savarankiskas-darbas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 23:58