Grietinės savybių tyrimas ir cheminė analizė


Chemijos skaidrės.

Grietinės savybių tyrimas ir cheminė analizė. Įvadas. Darbo tikslas ir. Pasirinkau šį produktą? Koks tai produktas. Grietinė yra vienalytė? Kaip susidaro. Daugelio pieno produktų gamyba pagrįsta mokroorganizmų veikimu. Grietinės sudėtis ir maistinė vertė. Grietinės ir jos mišinių sudėtis pieno riebalai. Klasifikacija. Grietinės skonis, kvapas ir klampis. Šio produkto skonį pirmiausia formuoja lakieji aromatiniai junginiai. Tyrimas grietinės kokybės pagerinimas sausomis pieno išrūgomis. Tyrimui buvo paimtas šviežias karvės pienas. Rezultatai. Iš pateiktų tyrimų. Išvados.


DARBO TIKSLAS IR UŽDAVINIAI Tikslas: Supažindinti su grietine ir jos savybėmis Uždaviniai: Parengti grietinės cheminę analizę. Parodyti iš kokių produktų susidaro grietinė. Parodyti grietinės susidarymo procesą. Parodyti cheminius procesus rūgimo metu. Nurodyti grietinės naudą ir žalą žmogaus organizmui. Parodyti grietines pasikeitimus ją termiškai apdorojant. Pateikti grietinės kokybės pagerinimo tyrimą.

Šio produkto skonį pirmiausia formuoja lakieji aromatiniai junginiai: 1.Etanolis 2.Diacetilas 3.Acetaldehidas 4. Acetonas Lakiosios laisvosios riebalų rūgštys: 1.Kaprilo 2.Acto 3.Propiono 4.Izobutilo Didžiausią įtaką kvapui turi butilo rūgštis. Daugeliu atvejų raugintų pieno produktų vartotojiškoms savybėms, ypač jų klampiui, didelę įtaką daro sausųjų medžiagų kiekis, tarp jų itin reikšmingi yra riebalai ir baltymai.

Tyrimui buvo paimtas šviežias karvės pienas.Iš šviežio pieno gauta gauta grietinėlė buvo normalizuota iki30% riebumo.I – kontrolinis, be sausųjų išrūgų , II – su 1% sausųjų išrūgų, III – su 2% sausųjų išrūgų , IV – su 3% sausųjų išrūgų priedais. Grietinės kokybės rodikliai ir oksidacijos pokyčiai buvo nustatomi laikant mėginius 10 parų. Ištirti mėginiai su skirtingais išrūgų priedų kiekiais, juos laikant 18°C temperatūroje.

Laisvųjų lakiųjų riebalų rūgščių kitimas grietinės laikymo metu: 1 – kontrolinis mėginys; 2 – mėginys su 1% sausųjų išrūgų; 3 – mėginys su 2% sausųjų išrūgų ; 4 – mėginys su 3% sausųjų išrūgų.

  • Chemija Skaidrės
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Jomantė
  • 11 puslapių (739 žodžiai)
  • Kolegija
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 525 KB
  • Grietinės savybių tyrimas ir cheminė analizė
    10 - 1 balsai (-ų)
Grietinės savybių tyrimas ir cheminė analizė . (2017 m. Gegužės 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/grietines-savybiu-tyrimas-ir-chemine-analize.html Peržiūrėta 2017 m. Lapkričio 25 d. 07:47