Grikių kruopos


Maisto technologijos skaidrės.

Grikiai. Grikiai – kruopos, turinčios daug vitaminų, mineralų ir žmogui naudingų medžiagų. Kultūrinius grikius pirmieji pradėjo auginti bulgarai prie Volgos. Kruopų gaminimo etapai. Grikių kelionė į mūsų namus. 100g maistinių grikių vertė kalorijos 343 Kcal. Grikių maistinės vertė. Tiaminas 0,101 mg, natris 1 mg. Grikių maistinė vertė. Lizinas 672 mg, metioninas 172 g, triptofanas 192 g. Perkant grikius, reikia rinktis pačias šviesiausias kruopas. Tinkamas grikių pasirinkimas. Reikės 200 gr. Grikių kotletai. Gaminimas Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale. Grikių koteletai. Reikės 150 g. Salotos su grikiais. Reikės Bulvės, 3 vienetai Grikiai. Grikių sriuba. Gaminimas Supilkite sultinį į. Reikės 3 kiaušiniai 200 g cukraus. Grikių miltų pyragas. Gaminimas Kiaušinius išplakti su cukrumi.


Grikiai – kruopos, turinčios daug vitaminų, mineralų ir žmogui naudingų medžiagų.

Kruopų gaminimo etapai: sėjimas; auginimas kūlimas; džiovinimas – valymas; lukštenimas; kelionė į mūsų namus.

100g maistinių grikių vertė: kalorijos 343 Kcal, angliavandeniai 71,50 g, baltymai 13,25 g, riebalai 3,40 g, skaidulos 10 g, folio rūgštis 30 µg niacinas 7.020 mg, pantoteno rūgštis 1,233 mg, riboflavinas 0,425 mg,.

Reikės: Bulvės, 3 vienetai Grikiai, 120 gramų Juodieji pipirai, malti Lauras, lapai, 3 vienetai Morkos, 2 vienetai Porai, 1 vienetas Svogūnai, raudonieji, 1 vienetas Druska Sviestas, 2 valgomieji šaukštai Grietinė, 3 valgomieji šaukštai Sultinys, vištienos, 1,5 litro.

Gaminimas: Supilkite sultinį į puodą, sudėkite grikius ir virkite, kol grikiai šiek tiek suminkštės. Apvirus grikiams, dėkite nuskustas ir mažais kebeliais supjaustytas bulves bei nuskustas ir griežinėliais supjaustytas morkas. Kol sriuba verda keptuvėje su sviestu pakepinkite susmulkintus svogūnus bei porus. Bulvėms, morkoms ir grikiams išvirus sudėkite į sriubą pakepintus svogūnus bei porus, grietinę, paskaninkite prieskoniais ir pavirkite dar bent 10 min.

Reikės: 3 kiaušiniai; 200 g cukraus; 125 g kvietinių miltų; 125 g grikių miltų; 200 g grietinės; 1 šaukštelis sodos; 100 g sviesto.

Grikių kruopos. (2016 m. Rugsėjo 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/grikiu-kruopos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 15:44