Grūdai ir jų produktai


Maisto technologijos konspektas.

Grūdai ir jų produktai.


Grūdai:kukurūzai,avižos,rugiai,kviečiai,miežiai,grikiai.

Rugio grūde yra iki 67 % angliavandenių, 11 % baltymų, 3,5 % ląstelienos, mineralinių medžiagų, 2 % riebalų, vitaminų B, E.

Grūduose 76 % angliavandenių, iki 15,8 % baltymų, fermentų, 9,6 % ląstelienos, mineralinių medžiagų, 3,5 % riebalų, vitaminų A, B, D, E.

Grikių grūdai turi 9,5-14,1 % lengvai pasisavinamų baltymų, geležies, fosforo, kalcio, 80,5-84,1 % krakmolo, 1,2-2,2 % ląstelienos, mineralinių druskų, 1,8-3,1 % riebalų, obuolių ir citrinos rūgščių, vitaminų B1, B2.

(yra iki 8-10 % luobelių priemaišų).

Grūdai ir jų produktai. (2016 m. Balandžio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/grudai-ir-ju-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 16:53