Grūdų paruošimas malimui: technoligija ir įranga


Grudu malunu gamyba. Miltu iseiga. Miltų gamyba. Miltu gamybos iranga. Miltu gamybos technologija. Kombinuotu pasaru receptai. Grudai referatas. Kombinuotu pasaru gamybos iranga. Miltu gamybos irengimai. Pasaru granuliavimas.

Kulinarijos kursinis darbas. Grūdų paruošimas malimui: technoligija ir įranga. Turinys. Įvadas. Produkcijos rūšys. Gamybos apimtis. Veikla. Malūnas. Grūdų kokybės rodikliai. Grūdų bandinių ėmimas. Grudų kietumo nustatymas artimosiomis infraraudonosiomis spinduliuotės atspindžio spektroskopijos metodu. Pelenų kiekio, šlapiojo glitimo, miltų ir sėlenų skonio bei miltų grikšėjimo, miltų ir sėlenų kvapo, miltų ir sėlenų spalvos, kritimo skaičiaus,drėgmės kiekio ,nustatymas. Priemaišų grupės ir jų charakteristika. Darbuotojų darbo rėžimas. Grūdų paruošimas malimui.


Grudų kietumo nustatymas artimosiomis infraraudonosiomis spinduliuotės atspindžio spektroskopijos metodu.

Pelenų kiekio, šlapiojo glitimo, miltų ir sėlenų skonio bei miltų grikšėjimo, miltų ir sėlenų kvapo, miltų ir sėlenų spalvos, kritimo skaičiaus,drėgmės kiekio ,nust akcinė bendrovė Kauno grūdai pagal gamybos apimtis yra viena iš pirmaujančių įmonių grūdų perdirbimo srityje. Čia superkami maistiniai ir pašariniai grūdai, kurių per metus sumalama apie 120 tūkstančių tonų, pagaminama apie 50 tūkstančių tonų miltų ir tiek pat kombinuotų pašarų. Įmonėje dirba apie pusketvirto šimto darbuotojų.

Akcinė bendrovė Kauno grūdai išsidėsčiusi dviejuose Kauno vietose. Malūnas, kombinuotųjų pašarų cechas ir elevatorius yra ant nemuno kranto, o pašarinių grūdų sandėlis pastatytas aleksote.

Malūne prieš dvejus metus atlikta didelė rekonstrukcija seni rusiški įrengimai pakeisti naujausias technologijas atitinkančiais šveicariškais bÜhler gmbh malūno įrengimais.

Modernių įrengimų dėka išaugo malūno našumas, pagerėjo kvietinių miltų kokybė, įmonė pradėjo malti rugius, daug geriau atskiriamos sėlenos, manų kruopos, isrūšiuojomi miltai. buhler malūnos pajėgus sumalti 250 t grūdų per parą. Panašus kiekis ir sumalamas. Miltų išeiga 80 procentų. Per mėnesį pagal poreikius pagaminama iki tūkstončių tonų kvietinių ir ruginių miltų. Iš šio kiekio manų kruopos ir geriausi miltai - ekstra sudaro 5, aukščiausios rūšies miltai 70, pirmos rūšies 25 procentus.

Ab Kauno grūdai šiektiek patobulino malūno įrengimus ir esamas technologines linijas pritaikė kviečių grūdų gemalams gaminti. Viename grūdų malimo etape primontuota specialiai gemalams džiovinti skirta džiovykla. Įmonės konstruktoriai parengė šios džiovyklos projektą, patys ją sumontavo ir išbandė. Per parą atskiriama, išdžiovinama ir sufasuojama 100 kg kviečių grūdų gemalų.

Dabar AB Kauno grūdai kombinuotųjų pašarų gamybos ceche, įsikūrusiame seniausiame šalies elevatoriuje, dirba trys pamainos po žmones. Čia gaminami 16 rūšių ir apie 100 receptų kombinuotieji pašarai kiaulėms, galvijams, šunims, žuvims, lesalai paukščiams. Dauguma jų yra granuliuoti. Pašarų receptūra ruošiama atskiroms gyvulių amžiaus grupėms bei pagal gyvulio paskirtį, atsižvelgiama į užsakovų pageidavimus. Per mėnesį pagaminama apie tūkst. T kombinuotųjų pašarų. Per pastarąjį deširntmetį labai pagerėjo pašarų kokybė.

Grūdų paruošimas malimui: technoligija ir įranga. (2010 m. Kovo 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/grudu-paruosimas-malimui-technoligija-ir-iranga.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 02:02