Gyvulinės kilmės produktų aprašymas (pienas, mesa, kiaušiniai, medus)


Maisto technologijos konspektas. Įvadas į maisto technologijas.


1.Kokie yra pagrindiniai pieno baltymai ir angliavandeniai.

Pieno baltymai skirstomi į:

•Kazeiną

•Išrūgų baltymus: albuminai ir globulinai.

Pieno angliavandeniai :

•Laktozė

2.Kaip yra klasifikuojami fermentiniai sūriai.

•Pagal riebalų kiekį

•Pagal drėgmės kiekį

3.Apibudinkite pieno išcentrinio apdorojimo procesus: separavimą ir homogenizavimą.

Separavimas – Išcentrinio valymo metu piemas skirstomas į 4 komponentus:

•Liesas pienas

•Grietinėlė

•Dujos

•Nešvarumai

Homogenizavimas – tai pieno riebalų rutulėlių susmulkinima, siekiant išvengti riebalų išsiskyrimo gaminių laikant arba kitų technologijos proceso operacijų metu.

4.Paaiškinkite skirtumus tarp pieno pasterizavimo ir sterilizavimo.

Gyvulinės kilmės produktų aprašymas (pienas, mesa, kiaušiniai, medus). (2014 m. Lapkričio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/gyvulines-kilmes-produktu-aprasymas-pienas-mesa-kiausiniai-medus.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 00:22