Gyvūninių ir negyvūninių maisto produktų radiobiologija


Saugos referatas. Įvadas. Jonizuojančiosios spinduliuotės biologinis poveikis. Pagrindiniai apšvitos efektai maisto produktuose. Radioaktyviųjų cezio izotopų sumažinimo būdai gyvulininkystės produktuose. Gyvulių,paukščių ir jų produktų apsauga nuo radioaktyviųjų jodo izotopų. Šalinimosi ypatumai iš gyvulių ir paukščių organizmo, ir įvairūs egzogeniniai ir endogeniniai veiksniai veikiantys cezio apykaitą. Išvados. Literatūra.


Gerai žinomi metodai yra šiluminis apdorojimas (virimas, pasterizacija ir sterilizacija, atšaldymas, atvėsinimas), cheminių koncervuojančių medžiagų naudojimas. Ieškant naujasnių, tobulesnių fizikinių metodų prieš 50 metų pradėta naudoti produktų saugojimui jonizuojančioji spinduliuotė (elektronų, rentgeno, gama spinduliuotės). Per paskutiniuosius metus radiacinės saugojimo technologijos buvo išbandytos su visais pagrindiniais maisto produktais, tiek su žaliais, tiek su pagamintais. Buvo tirtas mikrobiologinis užterštumas, produktų fizinių ir cheminių savybių kitimas ir jų įtaka vartotojų sveikatai, organoleptinių savybių kitimas,ekonominis naudingumas. Dabartiniu metu daugiau kaip 70 šalių tiriamos ir naudojamos produktų laikymui radiacinės biotechnologijos.

Tyrimo uždaviniai: Radiobiologijos ir biotechnologijų esmė ir tikslai

Tyrimo uždaviniai: Išanalizuoti radiobiologiją gyvūniniuose ir negyvūniniuose maisto produktuose

  • Sauga Referatai
  • 2014 m.
  • 8 puslapiai (1422 žodžiai)
  • Universitetas
  • Saugos referatai
  • Microsoft Word 23 KB
  • Gyvūninių ir negyvūninių maisto produktų radiobiologija
    10 - 3 balsai (-ų)
Gyvūninių ir negyvūninių maisto produktų radiobiologija. (2014 m. Rugsėjo 05 d.). http://www.mokslobaze.lt/gyvuniniu-ir-negyvuniniu-maisto-produktu-radiobiologija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 14:19