Įmonės gamybos technologinių procesų aprašymas


Maisto technologijos kursinis darbas. Uab “ tortana ”. Rizikos veiksnių analizės svarbių valdymo taškų sistema. Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. Konditerijos gamybos srautų diagrama. Žaliavos priėmimas. Balto biskvito paruošimas. Rudo ,, Naktelės ” biskvito pusgaminio paruošimas. Kremo ,, Glesė ” paruošimas. Sirupo paruošimas. Griliažo paruošimas. Kepykla ir konditerijos cechas susideda iš atskirų patalpų. Konditerijos gamybos produktų aprašymas. Glesė kremo technologinė schema. Balto biskvito lakštais pusgaminio technologinė schema. Rudas „ naktelės “ pusgaminis technologinė schema. Sirupo technologinė schema. Griliažo technologinė schema. Griliažinio plokštainio technologinė schema.


Šios procedūros tikslas – aprašyti įmonės konditerijos padalinyje vykstančius technologinius procesus, technologinių parametrų vertes ir produkto atsekamumo etapus. Taip pat skirta veiksmų vykdomų gaminant produkciją tarpusavio santykiams, bei asmenų dalyvaujančių procese tarpusavio ryšiams apibrėžti, bei reglamentuoti.

Europos Parlamento ir Tarybos direktyva (EEB) Nr. 92/59 dėl bendros produktų saugos;

Europos Parlamento ir Tarybos direktyva (EB) Nr. 94/35 dėl maisto produktuose naudojamų saldiklių;

RVASVT sistema- Rizikos Veiksnių Analizės Svarbiųjų Valdymo Taškų sistema;

RVASVT procedūra- Rizikos Veiksnių Analizės Svarbiųjų Valdymo Taškų procedūra;

Žaliava- prekė gaunama tiesiogiai iš gamintojo ir yra skirta maisto produktams ar jų sudedamosioms dalims gaminti, tačiau nėra skirta galutiniam vartotojui. Priimama ir saugojama įmonės sandėlyje. Gali būti parduodama jos papildomai neperdirbant;

Galutinis produktas-prekė, pagaminta iš įmonės disponuojamų žaliavų arba panaudojant įmonės disponuojamas žaliavas ir gali būti skirta galutiniam vartotojui. Priimama ir saugojama įmonės sandėlyje;

Tiekėjas- juridinis asmuo tiekiantis įmonei žaliavas ar galutinius produktus. Gali pats pristatyti (arba nepristatyti) prekes (-ių) į įmonę savo transportu;

Klientas- juridinis asmuo perkantis iš įmonės žaliavas ar galutinius produktus. Gali pats pasiimti prekes atsiųsdamas savo / vežėjo transportą į įmonę arba jam prekės gali būti pristatomos įmonės transportu;

Subrangovas- juridinis asmuo vykdantis įmonės užsakymus galutiniam produktui gaminti iš įmonės disponuojamų žaliavų arba panaudojant įmonės disponuojamas žaliavas. Gali pats pristatyti (arba nepristatyti) galutinio produktą (-o) į įmonę savo transportu;

Vežėjas- juridinis asmuo teikiantis įmonei logistikos ir prekių transportavimo paslaugas;

Vykdytojas- darbuotojas, paskirtas vadovybės užtikrinti procedūros įgyvendinimą, palaikymą, arba ne įmonės darbuotojas susijęs su procedūros vykdymu;

Daugkartinė tara- plastikiniai kibirai (10 l), plastikinės statinės (50 l), plastikiniai konteineriai (1000 l) skirti laikyti ir transportuoti skystoms žaliavoms ar skystiems galutiniams produktams;

Valymas-nešvarumų šalinimas nuo išorinių, bei vidinių taros paviršių naudojant valymo priemones (šepečiai, šluostės);

Plovimas- šlapias nešvarumų šalinimo būdas nuo išorinių, bei vidinių taros paviršių naudojant valymo priemones (šepečiai, šluostės, aukšto slėgio įrenginiai) ir valymo medžiagas (plovikliai, cheminių medžiagų tirpalai);

Skalavimas- valymo medžiagų likučių šalinimas nuo išorinių, bei vidinių taros paviršių plaunant švariu vandeniu;

Dezinfekavimas- specialios paskirties valymo medžiagų, pasižyminčių antibakteriniu veikimu, paskleidimas ant nuplautų ir nuskalautų išorinių, bei vidinių taros paviršių;

Auditas- tiekėjo / subrangovo patikrinimas, jo atliekamų gamybos ir sandėliavimo procesų analizė, bei įvertinimas remiantis specialiu klausimynu;

Rizikos veiksnys (RV) - bet kuri biologinę, cheminė ar fizinė savybė, gali būti nepriimtino pavojaus vartotojo sveikatai priežastimi.

Įmonės gamybos technologinių procesų aprašymas. (2015 m. Rugsėjo 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/imones-gamybos-technologiniu-procesu-aprasymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 08:14