Įmonės projektavimas


Ekonomikos kursinis darbas. Technologiniai skaičiavimai. Valgiaraščio sudarymas. Tecnologinių, kalkuliacinių ir energetinės vertės kortelių bei technologinių schemų sudarymas. Žaliavų kiekio suvestinės apskaičiavimas. Žaliavų ir maisto produktų laikymas. Technologinių procesų analizė. Firminio patiekalo „Guliašas“ aprašymas. Patiekalų pateikimo rekomendacijos. Patalpų parinkimas ir išdėstymas įmonėje. Įranga. Šaldymo įrangos talpos apskaičiavimas. Gamybinių stalų reikiamo kiekio paskaičiavimas. Sausų produktų sandėliavimo patalpos apskaičiavimas. Mėsos ir žuvies šaldymo kamera. Virtuvės įrengimai. Salės ploto paskaičiavimas. Banketų salės ploto apskaičiavimas. Indų plovimo patalpa ( salės ). Patalpų plotai. Išvados. Literatūra.


Virtos karštos bulvės pertrinamos. Atskirai šutinami šiaudeliais pjaustyti kopūstai ir morkos. Paskui sumaišoma. Sudedami nuplikyti svogūnai , subiariamos manų kruopos. Šiek tiek paverdama. Daržovių masė sumaišoma su atvėsusiomis pertrintomis bulvėmis. Sudedami kiaušiniai ir pasūdoma. Sudedama į aliejumi išteptą skardą. Paviršius aptepamas grietine, sumaišytą su miltais. Kepama konvekcinėje krosnyje 220 C0 temperatūroje. Patiekiamas su grietine.

Šio patiekalo energinė vertė – 342.49 kcal. Jis turi baltymų – 29.17 g, riebalų – 22.44 g, angliavandenių – 6.68 g.

320x320x540. Našumas 80-120 kg/val., 7 keičiami pjaustymo diskai, tarkuoja daržoves. Pastatoma ant stalo.

Skaitmeninis taros įvedimas, galimybė įvesti iki 10vnt. Svorius į atmintį. Ant stalo. 300x200

F - naudingas plotas, m2 (t.y. plotas, kurį užima įrengimai)

h s - sąlyginis patalpos išnaudojimo koficientas (virtuvei h s = 0,3)

Mano darbo tikslas buvo suprojektuoti naują maitinimo įmonę, kuri bus kavinės tipo. Projektavimo metu aš:

1. Davulis G., Ekonomikos teorija. V.: Lietuvos teisės universiteto leidybos centras, 2003.

4. Martinkus B., Savanavičienė A. Darbo ekonomika. K.: Technologija, 1996.

Įmonės projektavimas. (2013 m. Lapkričio 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/imones-projektavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 18:37