Indijos maistas


Geografijos skaidrės. Indijos maistas. Pristato Greta Gelūnaitė 8c. Indiška virtuvė. Indiška virtuvė – kulinarinių tradicijų visuma. Ląsteliena ir riebalai. Pagrindinis ląstelienos ir angliavandenių šaltinis nuo seniausių laikų Indijos virtuvėse yra ryžiai. Baltymai. Indiškose virtuvėse ypač paplitę augaliniai baltymai. Daržovės ir vaisiai. Dauguma Indijoje naudojamų daržovių ir vaisių yra kilę iš Pietryčių Azijos. Prieskoniai. Indiškoji virtuvė pasižymi ypatingu kvapumu. Ryžiai ir duona. Per istoriją išvystytos įvairios ryžių terminio apdorojimo tradicijos taip gaminami virti ryžiai. Saldėsiai. Indiškoji konditerija buvo labai įtakota islamo tradicijų. Gėrimai. Indijoje žinomos įvairios gėrimų rūšys. Etiketas. Indijoje tradiciškai buvo valgoma sėdint ant žemės. Ačiū, už dėmėsį. ?

Indijos maistas. (2015 m. Vasario 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/indijos-maistas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 18:05