Indų, kinų ir japonų maisto kultūra


Kulinarijos skaidrės. Indų, japonų ir kinų maisto kultūra. Japonija – savitos, per daugybę amžių išsaugotos kultūros šalis. Japonijoje tam, kaip patiekiamas maistas, skiriamas ypatingas dėmesys – šiame krašte valgyti pradedama ne burna, bet akimis. Japonai labai daug dėmesio skiria indams, jų spalvoms, derinimui, patiekalo patiekimui lėkštėje. Pagrindiniai valgiai SUŠI. Tempura. Donburi. Ypatingo džiaugsmo indams teikia valgymas. Indijos subkontinentas pasižymi ypač didžiule naudojamų augalų (vaisių, daržovių, riešutų) įvairove. Pagrindiniai patiekalai RYŽIAI. Indiškos duonos. Kinai ypač vertina sveiką gyvenseną, todėl čia gyventojai nemaišo, tarkime, angliavandenių su baltymais. Valgymo lazdelės Pagrindinis kinų valgymo įrankis. Pekino virtuvė. Pagrindiniai Pekino virtuvės patiekalai PEKINO ANTIS. Koldūnai. Vontonai. Šanchajaus virtuvė. Virtinukai. Sičuano virtuvė. Kung pao. Huigūorou. Mapodoufu. Shuizhu. Huoguo. Kantono virtuvė. Saldžiarūgštė kiauliena. Anties kiaušinis. Kantonietiškas kumpis.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 32 puslapiai
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 2661 KB
  • Indų, kinų ir japonų maisto kultūra
    10 - 4 balsai (-ų)
Indų, kinų ir japonų maisto kultūra. (2014 m. Vasario 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/indu-kinu-ir-japonu-maisto-kultura.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 21:31