Išmokti gaminti


Kulinarijos konspektas. Simboliai. Įžanga. Saldieji patiekalai. Šalti saldieji patiekalai. Natūralūs vaisiai ir uogos. Vaisiai ir uogos sirupe, kompotai. Drebutiniai saldieji patiekalai. Kremai. Užšaldyti saldieji patiekalai. Karšti saldieji patiekalai. Pudingai. Putlieji (oro) pyragai. Patiekalai su obuoliais. Kiti saldieji patiekalai. Lietuviški saldieji patiekalai. Karšti ir šalti gėrimai. Karšti gėrimai. Šalti gėrimai. Praktinių darbų užduotys. Moksleivio užduočių kontrolės lapas. Žodynėlis. Rekomenduojamos literatūros sąrašas.


Saldieji patiekalai lengvai virškinami. Organizmas juos gerai pasisavina, nes jų pagrindinė sudėtinė dalis yra angliavandeniai.

Daugelis saldžiųjų patiekalų yra gaminami iš vaisių ir uogų, turinčių daug vitaminų, mineralinių medžiagų bei organinių rūgščių. Be to, saldieji patiekalai yra kaloringi, nes jiems gaminti naudojama grietinėlė, pienas, kiaušiniai, kruopos, miltai ir cukrus.

Garsus rusų mokslininkas ir tyrinėtojas Pavlovas yra paskęs: pietūs paprastai baigiami kuriuo nors saldžiuoju patiekalu, ir kiekvienas iš patyrimo žino, kad tai sudaro tam tikrą malonumą. Šio reikalo prasmė, aišku tokia: valgymas, išalkus pradėtas su malonumu, turi taip pat ir baigtis, nors jau ir pasisotinta. Be to šio malonumo objektas yra cukrus, t .y. medžiaga, beveik nereikalaujanti virškinimo.

Išmokti gaminti. (2015 m. Sausio 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/ismokti-gaminti.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 16:30