Itališka virtuvė pristatymas


Istorijos skaidrės. Itališka virtuvė. Kulinarinės tradicijos. Italų virtuvęje nuo Julijaus Cezario laikų išliko tradicija natūraliai gaminti mėsą. Statistika. Gyvenimo būdas Italijoje Nutukimo lygis 13proc. Tradiciniai patiekalai. Pica Makaronai Lazanija Rizoto Daržovių sriuba Sūris. Pica. Krosnyje kepamas apvalus plokščias kepinys. Makaronai. Jų Italijoje yra visokiausių rūšių – tiek pagal formą. Lazanija. Tai makaronų lakštų apkepas gaminamas iš makaronų lakštų apkepo. Rizoto. Ryžių patiekalas, gaminamas su įvairiausiais priedais. Itališki sūriai. Dėl nedidelio drėgmės kiekio juos galima daug ilgiau išlaikyti bei patogiau transportuoti.


Dėl nedidelio drėgmės kiekio juos galima daug ilgiau išlaikyti bei patogiau transportuoti. Tokie sūriai aprašyti dar XIII a. prieš Kristų graikų poeto Homero kūriniuose bei garsiajame ,,Dekamerone’’. Šie sūriai seniai tapo italų nacionaliniais patiekalais ir dabar vadinami tiesiog itališkais. Jie neatsiejami nuo temperamentingųjų italų virtuvės tradicijų ir būdami ant mūsų stalo atneša mažytį spindulėlį iš saulėtosios Italijos.

  • Istorija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 9 puslapiai (274 žodžiai)
  • Istorijos skaidrės
  • MS PowerPoint 111 KB
  • Itališka virtuvė pristatymas
    10 - 3 balsai (-ų)
Itališka virtuvė pristatymas. (2014 m. Gegužės 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/italiska-virtuve-pristatymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 04:29