Itališka virtuvė


Keesami makaronai. Italiska virtuve skaidres. Skaidres užkandžiai.

Kulinarijos skaidrės. Itališka virtuvė. Italijos virtuvės istorija. Populiari visame pasaulyje virtuvė. Kasdienį eilinio žmogaus maisto racioną sudarė. Renesanso laikotarpiu, atsirado daug naujovių. Xvii–xix amžiais italai įsisavino prancūziškus maisto ruošimo būdus. Italijos virtuvei būdinga. Raudonėlis. Paprastojo raudonėlio aromato intensyvumas. Produktai ir patiekalai. Sriuba - zupa. Sriubą išrado ne italai. Zupa itališkai. Romos virėjas pasakojo kaip jis gamino šį patiekalą. Mėgstamiausias italų valgis. Neapoliečiai iki šiol vertina valgius. Etiketas. Socialinis gyvenimas italijoje vyksta prie. Pradžioje patiekiami šalti užkandžiai ar salotos. Itališki pietūs. Pietūs pradedami nuo užkandžių. Užkandžiams italijoje gali pasiūlyti. Pirmasis patiekalas. Risotto. Makaronų karalystė. Dideli makaronai kemšami įvairiais įdarais. Daržovių ir prieskonių deriniai. Toskaniečiai šalaviją derina su rozmarinu. Pasižymi subtiliais patiekalais ir subalansuotais maisto produktais. Gelato. Tas magiškas žodis vynas. Stebuklingasis „vin santo“ (svetur) vienas iš alkoholinių gėrimų.

Itališka virtuvė. (2013 m. Kovo 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/italiska-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 11:47