Japonijos verslo protokolo ir etikos bruožai


Vadybos referatas. Įvadas. Bendrieji šalies bruožai. Šalies kultūra. Vertybės, tikėjimas ir papročiai. Bendravimas. Švietimas ir mokslas. Valgiai ir gėrimai. Verslo etikos ir protokolo bruožai. Vizitinė kortelė. Dovanos. Transportas. Darbo kultūra. Ką vertėtų žinoti. Išvados. Literatūra ir jos šaltiniai.


Temos aktualumas. Žinoti visas šeimininkų pareigas rengiant kviestinę vakarienę.

Darbo objektas. Kviestinės vakarienės protokolas.

Darbo tikslas. Aprašyti visas šeimininkų pareigas rengiant kviestinę vakarienę.

Darbo uždaviniai:

Aptarti kviestinės vakarienės kvietimų tipą.

Aptarti kviestinės vakarienės svečių priėmimo tvarką.

Aptarti šeimininkų pareigas prieš, po ir kviestinės vakarienės metu.

Iškilminguose priėmimuose neapsieinama be patarnautojų (padavėjų). Kėdės prie stalo statomos tokiu atstumu, kad padavėjas galėtų nesunkiai prieiti, betir ne per toli, kad svečiai susikalbėtų. Gėrimai niekada nestatomi ant stalo, juos išnešioja padavėjai. Jei šių nėra, gėrimų įsipilama bare. Griežtų taisyklių, nurodančių, koks vynas tinka prie kokio maisto, dabar retai laikomasi, tačiau maistas ir gėrimai turi derėti. Įsidėmėtina, kad iš pradžių geriami silpnesni gėrimai, po jų - stipresni.

Pobūviui visada vadovauja šeimininkas ir šeimininkė. Retais atvejais, pavyzdžiui, per dalykinius pietus, galimos ir išimtys, tačiau organizacijos vadovo žmona šeimininkės vaidmenį atlieka ir tuose renginiuose, kurie skirti darbo reikalams, netgi kai jie vyksta ne namuose.

Šeimininko pareiga - numatyti pobūvio eigą, sudaryti kalbėtojų sąrašą, parengti ir pasakyti oficialią sveikinimo kalbą, parinkti gėrimus. Svečiams išgerti galima tik po to, kai šeimininkas pakelia taurę ir trumpai visus pasveikina ar paskelbia garbės svečiui skirtą tostą. Šeimininkė privalo apgalvoti renginio stilių, pasirūpinti aplinka ir interjeru, sudaryti valgių sąrašą, duoti ženklą pradėti ir baigti valgyti.

Valgiaraštis pateikiamas tik per labai oficialius priėmimus. Patiekalų pavadinimai rašomi lietuviškai, o jei dalyvauja daugiau užsieniečių, greta gali būti ir kuria kita kalba. Specifinių itališkų ar prancūziškų patiekalų pavadinimai taip pat gali būti rašomi originalo kalba, bet lietuviškai reikėtų nurodyti bent pagrindinius patiekalo komponentus, kad svečiai žinotų, ką valgo...

Valgiaraščio popierius gali būti baltos arba lininio audinio spalvos, iškilmingomis progomis jis puošiamas giminės herbu ar šeimininkų monograma. Pobūvio data rašoma kairiajame apatiniame kampe, žodis „vakarienė" - per vidurį, viršuje. Jeigu pobūvis rengiamas tam tikra proga arba kokio asmens garbei, tos progos data ar asmens vardas ir pavardė rašomi valgiaraščio viršuje. Ant stalo galima dėti po vieną valgiaraštį dviem svečiams arba tiek, kiek yra viešnių. Kartais du valgiaraščiai padedami ant specialių stovų stalo galuose.

  • Vadyba Referatai
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (2024 žodžiai)
  • Kolegija
  • Vadybos referatai
  • Microsoft Word 21 KB
  • Japonijos verslo protokolo ir etikos bruožai
    10 - 7 balsai (-ų)
Japonijos verslo protokolo ir etikos bruožai. (2015 m. Birželio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/japonijos-verslo-protokolo-ir-etikos-bruozai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 21:57