Japonų virtuvė skaidrės


Maisto technologijos skaidrės. Japonų virtuvė. Yra Rytų Azijos šalis, esanti salyne tarp Ramiojo vandenyno ir Japonijos jūros. Japonija. Kadangi labai mėgstu Rytų šalių maistą. Įdėja, analogai. Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių. Ne sukurk, o rask ir atskleisk”- tai pagrindinė visų Japonijos kulinarų taisyklė. Jeponija – tekančios saulės šalies virtuvė. Vienas Japonų virtuvės išskirtinumų yra specifinė maisto kultūra kulinarija japonų gyvenime dažnai prilyginama menui. Maisto kultūra. Glaudžiai susijusi su gamtos ciklu čia labai svarbūs besikeičiantys sezonai. Patiekalai. Kashi yra japoniški. Kashi. Taiyaki arba ningyoyaki – kuomet anko įdaryta tešla kepama formelėse. Daifuku- kuomet anko apgaubiamas trintų virtų ryžių mase. Yokan – masė, virtusi žele. Tai yra ryžių pakaitalas – makaronai. Japonijoje paplitę šios makaronų rūšys. Menrui. Ramen – kiniški. Soba – grikių. Soba. Somen – patys ploniausi makaronai, mėgstami vasarą ir patiekiami tik šalti. Somen. Udon – stori, mėsingi makaronai, patiekiami arba karšti. Udon. Sušis– saldžiu acto mišiniu pagardinti ryžiai su termiškai neapdorotomis (žaliomis) jūros gėrybėmis (žuvimi). Sušis. Šaltiniai. Ačiū už jūsų dėmesį.


Kadangi labai mėgstu Rytų šalių maistą, juos gaminti ir valgyti, nusprendžiau padaryti projektą būtent japonų virtuvės tema. Galėjau rinktis iš trijų temų : japonų virtuves, kinų virtuves ar meksikietiškos virtuves. Pasirinkau japonų virtuvę, nes jų maistas man labiau patinka( ypač sushi ).

Japonų virtuvė skaidrės. (2015 m. Kovo 05 d.). http://www.mokslobaze.lt/japonu-virtuve-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 14:04