Japonų virtuvė


Technologijų skaidrės. Japonų virtuvė. Japonija. Japonų virtuvė. Maisto kultūra. Tekančios saulės šalies virtuvė. Japonų maistas. Valgymo papročiai. Japonų virtuvės specifika. Patiekimo principai. Lazdelių įvairovėje – japonijos istorija. Tradiciniai patiekalai. Patiekalai. Sušiai gali būti keleto rūšių. Agurkų suktinukai (Kappamaki). Dinamito suktinukai (pikantiškas tunas).


Virtuvės pagrindas yra ryžiai, kurie išsiskiria viena savybe – tai ypatingas lipnumas, atsirandantis ryžiams verdant. Antras pagal svarbą patiekalas – žuvis, jų nepriimta kepti, o tik lengvai apkepti, troškinti arba pateikti žalias. Pietūs ir vakarienė susideda iš įvairių patiekalų, nėra svarbus eiliškumas, tarp skirtingų patiekalų valgomas marinuotas imbieras, kuris atgaivina receptorius.

2 jūros dumblių lakštai (supjaustyti pusiau); 1 puodelis sušio ryžių; 4 agurko gabalėliai, kiekvienas supjaustytas juostelėmis 1/2x1x71/2; 1 arbatinis šaukštelis krienų.

4 jūros dumblių lapai; 1 šaukštas krienų; 3 puodeliai (455g) ryžių; 145g tuno filė (sumalto); 1 arbatinis šaukštelis čili pupelių padažo; 30g sukapotų česnakų; Sumaišykite tuną, čili pupelių padažą ir česnakus. Susukite suktinukus pagal aprašą (ploni sušio suktinukai).

Japonų virtuvė. (2013 m. Gruodžio 09 d.). http://www.mokslobaze.lt/japonu-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 16:22