Jodo naudojimas maisto pramonėje


Chemijos panaudojimas maisto pramoneje. Jodo panaudojimas maisto pramoneje.

Kulinarijos kursinis darbas. Jodas maisto pramonėje. Joduota druska. Jodas, kaip maisto priedas. Kalio jodidas. Kalio jodatas. Natrio jodidas. Natrio jodatas. Išvados. Naudota Literatūra.


Jodo būtinumas žmonių organizmui yra pripažintas ir įrodytas, todėl daugelyje pasaulio šalių vykdomos įvairios programos, skirtos jodo trūkumui kompensuoti. Medicinos ir sveikatos apsaugos srities literatūroje randama daug įvairios informacijos apie jodo trūkumo problemą ir dėl to atsirandančius vystymosi ir sveikatos sutrikimus. Tyrimai rodo, kad Lietuvos gyventojams trūksta jodo. Vienas efektyviausių būdų užtikrinti pakankamą jodo kiekį organizme – vietoje įprastos valgomosios druskos vartoti kokybišką joduotą valgomąją druską. Druska – tai produktas, kurį nuolat ir tolygiai vartoja visi visuomenės sluoksniai. Druską galima joduoti centralizuotai jos gavybos įmonėse pagal pasirinktą standartą ir technologiją. Druskos praturtinimas jodu – tai paprasta, nebrangi ir efektyvi priemonė jodo deficito problemai išspręsti

Šiame darbe noriu apžvelgti jodo panaudojimą maisto pramonėje, kokioje srityje, kokiekms produktams jis naudojamas, ar jodo junginiai saugūs žmogaus organizmui.

Jodo naudojimas maisto pramonėje. (2013 m. Gruodžio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/jodo-naudojimas-maisto-pramoneje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 02:26