Jogurto analizė


Maisto technologijos namų darbas.

Įvadas. Jogurto cheminė sudėtis. Jogurto kokybinis vertinimas. Pieno kokybės pirminiai rodikliai ir jų svarba jogurto gamyboje. Jusliniai rodikliai. Jogurto kokybinės sudėties svarba. Pieno riealai. Pieno baltymai (proteinai). Kazeinas Pieno serumo baltymai. Pieno cukrus (laktozė). Mineralinės medžiagos.


Kadangi jogurtas yra pieno roduktas, jo kokybė priklauso nuo priklauso nuo pieno kokybės.

Tik iš kokybiško ir švaraus pieno galima pagalinti kokybiska produkta. Trumpai aptarsiu pieno skirto jogurto gamybai kokybę.

Jogurtas yra baltymų, kalcio, vitaminų B2,B12, „gyvųjų“ bakterijų ir nepakeičiamų aminorūgščių šaltinis;

Jogurto analizė. (2016 m. Spalio 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/jogurto-analize.html Peržiūrėta 2017 m. Spalio 18 d. 08:54