Juodojo šokolado mineralinių medžiagų analizė


Chemijos analizė. Įvadas. Cheminė juodojo šokolado sudėtis. Juodojo šokolado kokybinis vertinimas. Juodojo šokolado kiekybinė analizė. Juodojo šokolado drėgnumo nustatymas. Titrimetrinė analizė. Juodojo šokolado rūgštingumo nustatymas. Juodojo šokolado kokybinės sudėties svarba. Išvados. Naudota literatura.


Jodo anijonų atpažinimo reakcija: 2J- + Cl2 ( J2 + Cl-

Išvada: jei tiriamajame tirpale yra J- anijonų, žiedas virš tirpalo nusidažo violetine spalva.

Kalio jono atpažinimo reakcija: 2KCl + Na3[Co(NO2)6] ( K2Na[Co(NO2)6↓ + 2NaCl

Išvada: Jei tirpale yra K+ jonų, susidaro geltonos spalvos nuosėdos.

Magnio jono atpažinimo reakcija: MgCl2 + 2 NaOH ( Mg(OH)2 ↓ + 2 NaCl

Išvada: Jei tirpale yra Mg2+ jonų, išsiskiria baltų amorfinių nuosėdų, tirpstančių rūgštyse.

Tikslas - nustatyti cheminių elemenų arba junginų kiekį tiriamoje medžiagoje. Kiekybinės analizės metodai skirstomi į cheminius ir fizikinius.

Fizikiniais – cheminiais ir fizikiniais metodais stebimos ir matuojamos tokios medžiagų savybės kaip spektrinių linijų intensyvumas spekroskopijoje, difuzijos srovės dydis poligrafijoje ir pan.

Nusodinamoji gravimetrinė analizė taikoma daug plačiau ir jos praktinė reikšmė didesnė negu terminio skaidymo gravimetrinės analizės.

Nusodinamoji forma. Junginys, kurio pavidalu nustatomasis komponentas yra sveriamas, vadinamas sveriamąja, arba gravimetrine forma. Neretai nusodinamoji ir sveriamoji formos sutampa.

Sudaryti stambias nuosėdas. Tokios nuosėdos sparčiau filtruojasi, iš tirpalo absorbuoja mažai pašalinių medžiagų, iš jų lengvai išplaunamos pašalinės priemaišos.

Iš tyrimui paruošto susmulkinto ir išmaišyto bendrojo pavyzdžio 0,001 tikslumu atsveriama į iš anksto paruoštą biuksą 5 g tiriamojo produkto. Atidengtas biuksas su šokoladu dedamas į įšildytą iki 40o džiovinimo spintelę. Įdėjus biuksą, iš pradžių temperatūra nukrinta, paskui vėl kyla. Šokoladas džiovinamas 40 minučių 130 +/- 2o temperatūroje nuo to momento, kai pasiekia 130o. Paskui biuksas išimamas, uždengiamas, atvėsinamas eksikatoriuje ir sveriamas. Juodojo šokolado drėgnumo % apskaičiuojamas pagal formulę:

  • Chemija Analizės
  • 2014 m.
  • 11 puslapių (1359 žodžiai)
  • Kolegija
  • Chemijos analizės
  • Microsoft Word 36 KB
  • Juodojo šokolado mineralinių medžiagų analizė
    10 - 1 balsai (-ų)
Juodojo šokolado mineralinių medžiagų analizė. (2014 m. Birželio 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/juodojo-sokolado-mineraliniu-medziagu-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 08:52