Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtas


Biologijos skaidrės.

Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtas. Kauno „Aušros“ gimnazija. Kas yra sūris? Žinomiausios sūrių rūšys. Fermentinių sūrių gamyba gamyklose. Tai iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas. Žinomiausios sūrių rūšys Mozzarella. Rokforo pelėsinis sūris. Pienas pasterizuojamas, jog būtų sunaikinamos bakterijos. Antrojoje pakopoje pienas. Ketvirta pakopa – susidariusi masė pilama į formas. Pienas pasterizuojamas, tiesiog pakaitinant jį iki 72 °C temperatūros. Po sūdymo sūriai brandinami. Pirmomis dienomis sūrį brandiname aukštesnėje (16–18 °C) temperatūroje. Kas yra jogurtas? Tai rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Jogurto gamyba gamyklose. Naudojamų sudedamųjų dalių kiekio nustatymas pagal pieno riebumą. Mišinys yra smulkinamas, o vėliau pasterizuojamas rezervuare esant 90-95oC temperatūrai. Jogurto gamyba. Mišinys rauginamas 12-17 val. Atšaldomas ir laikomas kameroje apie 16-18val. Apibendrinimas. Taigi produktai pagaminti iš pieno yra mineralo kalcio šaltinis bei jie pilni proteinų.

  • Biologija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 18 puslapių (358 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1955 KB
  • Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtas
    10 - 2 balsai (-ų)
Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtas. (2016 m. Kovo 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/kaip-gaminamas-fermentinis-suris-ir-jogurtas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 20:13