Kaip gaminamas sūris ir jogurtai


Biologijos skaidrės. Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai. Kas yra jogurtas? Jog?rtas – rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Jogurto gaminimas. Jogurtas gaminamas iš pasterizuoto arba sterilizuoto riebaus ir lieso pieno. Natūralūs jogurtai gaminami iš gryno pieno. Pagal techninius reikalavimus jogurtas gaminamas. Liesas termiškai apdorotas. Kas yra sūris? Sūris – iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas. Populiariausios sūrių rūšys. Brinza Mėlynasis sūris Maskarponės sūris Mocarelos Bri sūris. Brinza. Mėlynasis sūris. Maskarponės sūris. Mocarelos. Pagrindiniai veiksniai, sąlygojantys atskirų fermentinių sūrių rūšių susidarymą yra - mikrofloros sudėtis. Sūrio gamybos video.


Jogùrtas – rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Dažniausiai pasitaikantis jogurtas yra gaminamas su bakterija Lactobacillus delbrueckii.

Liesas; termiškai apdorotas liesas; liesas su priedais; termiškai apdorotas liesas su priedais; 2,5% riebumo; termiškai apdorotas 2,5% riebumo; 2,5% riebumo su priedais; termiškai apdorotas 2,5% riebumo su priedais; 2,5% riebumo su priedais geriamasis; termiškai apdorotas 2,5% riebumo su priedais geriamasis; termiškai apdorotas 7% riebumo su priedais.

Pagrindiniai veiksniai, sąlygojantys atskirų fermentinių sūrių rūšių susidarymą yra: - mikrofloros sudėtis; - sūrio drėgmė; - aktyvusis rūgštumas; - antrojo pašildymo temperatūra; - valgomosios druskos koncentracija; - nokinimo temperatūra; - oksidacinis – redukcinis potencialas.

  • Biologija Skaidrės
  • 2015 m.
  • 15 puslapių (288 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 783 KB
  • Kaip gaminamas sūris ir jogurtai
    10 - 8 balsai (-ų)
Kaip gaminamas sūris ir jogurtai. (2015 m. Vasario 05 d.). http://www.mokslobaze.lt/kaip-gaminamas-suris-ir-jogurtai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 12:16