Kaip gaminamas sūris ir jogurtas


Maisto technologijos skaidrės.

Kaip gaminamas fermentinis sūris ir jogurtai. 2017 m. lapkričio 9 d. Kauno VDU „Rasos“ gimnazija. Kas yra sūris? Žinomiausios sūrių rūšys. Fermentinių sūrių gamyba gamyklose. Tai iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas. Žinomiausios sūrių rūšys Mozzarella. Sūrį apibūdinantys kriterijai. Brandinimo trukmė  Struktūra Gamybos būdas  Riebumas Pieno rūšis. Pienas pasterizuojamas, jog būtų sunaikinamos bakterijos. Dedamas šliužų fermentas. Antrojoje pakopoje pienas sukrekėja. Į statinę su mase pilamas karštas vanduo. Ketvirta pakopa – susidariusi masė pilama į formas.  . Sūris spaudžiamas apie šešias valandas. Kas yra jogurtas? Tai rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Jogurto gamyba gamyklose. Naudojamų sudedamųjų dalių kiekio nustatomas pagal pieno riebumą. Mišinys yra smulkinamas. Mišinys atšaldomas, įdedamas raugas. Mišinys rauginamas 12-17 val. Atšaldomas ir laikomas kameroje apie 16-18val. Apibendrinimas. Taigi produktai pagaminti iš pieno yra mineralo kalcio šaltinis bei jie pilni proteinų. Šaltiniai.


Ketvirta pakopa – susidariusi masė pilama į formas. Sūris spaudžiamas apie šešias valandas.

Naudojamų sudedamųjų dalių kiekio nustatomas pagal pieno riebumą. Mišinys kaitinimas talpykloje iki 70-75oC temperatūros.

Mišinys yra smulkinamas. Mišinys atšaldomas, įdedamas raugas. Vėliau mišinys sufasuojamas ir laikomas kameroje-termostate.

Kaip gaminamas sūris ir jogurtas. (2017 m. Lapkričio 09 d.). http://www.mokslobaze.lt/kaip-gaminamas-suris-ir-jogurtas.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 12 d. 20:11