Kaip lietuviai supranta ekologiją


Sociologijos kursinis darbas. Įvadas. Informacinių šaltinių apžvalga. Ekologijos samprata. Ekologiškas produktas. Dažniausia ekologiškų produktų įsigyjimo vieta yra turgus. Ekologiškas maistas naudingas ar ne. Lietuviškų ir atvežtinių produktų žymėjimas. Kad aplinka būtų ekologiška reikalingas mūsų indėlis. Tyrimo analizė. Išvada. Kaip lietuviai supranta ekologiją. Literatūros sąrašas.


Taigi ekologiškus maisto produktus vartotojai suvokia kaip turinčius išskirtines savybes: sveikas, saugus, maistingas, daug vitaminų, skanus, savo šalyje gamintas, riboto prieinamumo, ženklintas maisto produktas. Kai kurios šiems produktams vartotojų priskiriamos savybės nėra įrodytos moksliškai. Nepaisant to, šios savybės – tariamos ar įrodytos – turi įtakos vartotojo ekologiško maisto produkto suvokimui. Populiarėjant aplinkai draugiškam gyvenimo būdui, visuomenė dalinasi į dvi stovyklas – tuos, kuriems ekologija yra pamatinė vertybė ir tuos, kurie ekologiją vadina tiesiog mada, kuri netruks praeiti. Tačiau kaip rodo atlikta apklausa ekologiškai gyvenančiųjų gretos gausėja, daugelis stengiasi valgyti kuo natūralesnį ir sveikesnį maistą, renkasi ekologiškus produktus. Pradedama suvokti ir antrinio atliekų naudojimo bei perdirbimo reikšmė: pratinamasi rūšiuoti atliekas, nešti panaudotas baterijas bei galvaninius elementus į specialiai tam skirtas vietas, vaikai nuo mažens mokomi gyventi sveikai. Taigi pagal mano atliktą tyrimą galiu teigti jog Lietuvos piliečiai yra sąmoningi ekologijos klausimu.

Kaip lietuviai supranta ekologiją. (2014 m. Vasario 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/kaip-lietuviai-supranta-ekologija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 13:01