Kalėdų stalo patiekalai


Technologijų skaidrės.

Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija. Projektas- Švenčių stalo patiekalai. Tema- Kalėdų stalo patiekalai. Įvadas. Stalo serviravimas. Silkė su obuoliais. Vyniotinis su rūkyta lašiša. Sūrio užkandžiai "Kalėdiniai varpeliai". Rytietiški lietiniai su medaus padažu Kalėdų pusryčiams. Šatrijos raganų kepsnys. Mišrainė "Kalėdinis vainikas''. Sūrio pyragas su pistacijomis ir granatais. Išvada.


Kalėdos- žiemos šventė švenčiama gruodžio 25 dieną, taip pat ir gruodžio 26 dieną. Pagal senasias tradicijas kūčių vakarą puošiamą kalėdinė eglė, kurią turėtų puošti visa šeima. Šią šventę pasirinkau, nes ji neužilgo bus švenčiama pas mus, todėl sužinojau daugiau kalėdinių patiekalų, kuriuos galėsiu pagamintį per kalėdas.

Ingredientai: Silnai sūdytos silkių filė: 4 obuolių: 2 bulvių: 3 svogūnų: 1 svogūnų laišku: saujos prieskonių: pagal skonį.

Ingredientai: Krapai, smulkinti, 2 valgomieji šaukštai Paprika, pjaustytos juostelėmis, 100 gramų Majonezas, 1 valgomasis šaukštas Krabų lazdelės, 200 gramų Žalumynai (įvairūs), salotos, krapai ar petražolės Sūris, "President", griežinėliai, 15 vienetų.

Ingredientai: 800 g kiaulienos 5 svogūnai 5 gvazdikėliai truputis kadagio uogų burokėlių rūgštymo druskos.

  • Technologijos Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 23 puslapiai (547 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Technologijų skaidrės
  • MS PowerPoint 1278 KB
  • Kalėdų stalo patiekalai
    10 - 8 balsai (-ų)
Kalėdų stalo patiekalai. (2016 m. Sausio 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/kaledu-stalo-patiekalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 18:11